12.6.2018 klo 11:15
Uutinen

Yrittäjät SuomiAreenalla: työssä jaksamista, Stadi vs. Lande -kisailua ja Suuri väittelykisa

Kumpi on parempi paikka asua, elää ja yrittää, Stadi vai lande? Miten yrittäjät voivat? Pärjääkö yrittäjä väittelyssä? Nämä kaikki asiat selviävät SuomiAreenalla Porissa heinäkuussa.

Yrittäjät on vahvasti mukana kesän suurimmassa yhteiskunnallisessa tapahtumassa.

Torivartissa maanantaina 16. heinäkuuta klo 11.40–12 tv:stä tutut fitness-yrittäjät Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen virittävät SuomiAreena-yleisön valmiiksi torstain Stadi vs. Lande -kisaan. Torivartti on Porin torilla.

Torivartin juontavat Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila ja 17-vuotias tubettaja Tuure Boelius. Hän kertoi tänään SuomiAreenan infotilaisuudessa muun muassa siitä, kuinka tuttua yrittäjyys on hänelle.

– No hei, yritä ees – todellakin tuttua. Olen yrittäjäperheestä ja olen myös itse yrittäjä. Olen opiskelijajäsen Yrittäjissäkin.

Yrittäjien Taru Jussila on ollut SuomiAreenassa monet kerrat.

– Olen ensimmäistä kertaa kuitenkin mukana näin laajassa mittakaavassa. Se on hieno viikko Porissa. Pori herää täysillä eloon tuolla viikolla.

– Tää viikko on ylpeydenaihe jokaiselle porilaiselle. Ilo olla mukana, Torivartissa nähtävä Rita Niemi-Manninen sanoo.

Porin kaupunki ja Mediahub Helsinki järjestävät SuomiAreenan Porissa 16.–20. heinäkuuta 2018.

Tuure Boelius on mukana myös Suomen Yrittäjien Stadi vs. Lande -joukkueissa ja Yrittäjien omassa ohjelmanumerossa torstaina.

Ohjelmaa yrittäjien työssä jaksamisesta

Suomalaisissa pienyrityksissä on valtava potentiaali kasvuun ja kukoistukseen. Miten varmistetaan, että tulevaisuudessa meillä on hyvinvoivia yrittäjiä menestyksen tekijöinä? Tätä pohditaan maanantaina 16. heinäkuuta, kun sosiaali- ja terveysministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö yhdessä Suomen Yrittäjien ja Työterveyslaitoksen kanssa selvittävät, miten luodaan perusta yritysten kestävälle kasvulle yksilöiden hyvinvointia unohtamatta.

Yrittäjä Eeva Lehtimäen kanssa asiaa ruotivat SuomiAreenan Eetunaukion lavalla perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, elinkeinoministeri Mika Lintilä, yrittäjä Saimi Hoyer, Suomen yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen ja Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Jaana Laitinen.

Paikkana Eetunaukion lava (Itäpuisto) maanantaina 16.7. klo 13.

Maanantaina Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja, startup-yrittäjä Jaakko Männistö pitää yrittäjien puolta Suuressa väittelykisassa. Siinä toistakymmentä yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista toimittajiin ottavat mittaa toisistaan leikkimielisissä lyhyissä väittelyissä.

Väittelyn järjestävät Ajatuspaja Toivo ja Kalevi Sorsa -säätiö. Paikkana Purje-lava (Raatihuoneenpuisto, Hallituskatu) maanantaina 16.7. klo 17.30.

Yrittäjät mukana myös avajaisbileissä

Mediahub Helsinki järjestää SuomiAreenan avajaisbileet maanantai-iltana SuomiAreena-rannassa. Suomen Yrittäjien ja Satakunnan Yrittäjien Stadi vs. Lande -ohjelma on osa illan ohjelmaa. Maistiaisia torstain Stadi vs. Lande -keskustelusta tarjoavat tubettaja Tuure Boelius, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, yrittäjä Kaisa Liski sekä kenttäjohtaja Mari Kokko ja pääekonomisti Mika Kuismanen Suomen Yrittäjistä. Kisan juontaa uutisankkuri Kirsi Alm-Siira.

Paikkana SuomiAreena-ranta (Eteläranta) maanantaina 16.7. klo 19.

Keskustelua yrittäjyydestä ja rohkeudesta

Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja, startup-yrittäjä Jaakko Männistö on mukana myös keskustelemassa yrittäjyydestä, rohkeudesta, innosta ja riskinotosta tiistaina 17.7. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassan ja Nuori Yrittäjyys Ry:n järjestämässö keskustelutilaisuudessa. Keskusteluun osallistuvat myös muun muassa Madventuresin Riku Rantala ja toimittaja/yrittäjä Katja Ståhl. Lavalle nousee lisäksi Nuori Yrittäjyys Ry:n nuoria yrittäjiä.

Paikkana Kauppakeskus Puuvilla, Pori tiistaina 17.7. klo 10.

Stadi vs. Lande huipentaa Yrittäjien SuomiAreenan

Yrittäjien SuomiAreena-viikon huipentaa torstaina 19.7. käytävä leikkimielinen kisa Stadi vs. Lande. Stadin joukkuetta johtaa Helsingin puolesta ääntä pitänyt pormestari Jan Vapaavuori. Hänen joukkueessaan kisaavat tubettaja Tuure Boelius, näyttelijä ja yrittäjä Maria Kuusiluoma ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja, yrittäjä Carita Orlando.

Landen puolta pitävät kansanedustaja Antti Kaikkosen johdolla tv:stä tutut yrittäjät Rita Niemi-Manninen ja Sampo Kaulanen ja Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen. Kisan juontavat yrittäjä Anna Perho ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Mukana myös Suomen Yrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Jyrki Mäkynen.

Paikkana Antinkatu 5 torstaina 19.7. klo 13.

SuomiAreena järjestetään tänä kesänä jo 13. kerran. Tänä vuonna pääteemoina ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus.

toimitus (at) yrittajat.fi