18.6.2018 klo 10:32
Uutinen

Kiinalainen designpuhelin tulossa Suomen markkinoille: DNA vielä vähäsanainen

DNA on mitä ilmeisimmin tuomassa Xiaomi-puhelinmalleja Suomen markkinoille. Tarkemmat tiedot selviävät keskiviikkona.

Xiaomin puhelimet tunnetaan Kiinassa hyvästä hinta-ominaisuussuhteestaan. Nyt ainakin osa valmistajan puhelimista näyttää tulevan myyntiin myös Suomessa.

Myynnistä vastaa jatkossa DNA, joka on vielä varsin vähäsanainen julkistuksista. Tarkempia tietoja luvataan kertoa ensi keskiviikkona. DNA paljasti aikeensa Twitterissä kuvien kera. Kuvissa on selkeästi Xiaomin puhelinmalli. Vielä ei ole tiedossa, montako Xiaomi-puhelinmallia on tulossa myyntiin.

Julkisuudessa DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko ei ole kuitenkaan vahvistanut asiaa. Hän on tyytynyt vain kertomaan valikoiman lisääntymisestä.

Xiaomi kovassa nosteessa

Xiaomi saattaa olla monelle suomalaiselle vieras älypuhelinvalmistaja, vaikka se lukeutuu maailman suurimpiin. Xiaomi Redmi 5A oli keväällä maailman kolmanneksi myydyin älypuhelinmalli. Kansainvälisillä markkinoilla valmistajan markkinaosuus on noussut merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Strategy Analyticsin helmikuussa julkaistujen markkinaosuustietojen mukaan Xiaomi on maailman viidenneksi suurin valmistaja Samsungin, Applen, Huawein ja Oppon jälkeen. Xiaomi myy Kiinan lisäksi hyvin etenkin Intiassa.

Xiaomin puhelimet ovat saaneet tunnustusta tyylikkyydestään ja ohuesta muotoilusta. Takavuosina valmistajaa pidettiin yleisesti ”Kiinan Applena”, koska Xiaomin puhelimissa oli paljon Applelta imitoituja yksityiskohtia. Myös puhelinten käyttöliittymässä on ollut Applelta tuttuja elementtejä.

Suomeen Xiaomin älypuhelimia on voinut tilata Eurooppaan rekisteröidystä verkkokaupasta ja niitä on myynyt myös Verkkokauppa.com.

Suomen älypuhelinmarkkinoilla kiinalaiset puhelimet ovat viime vuosina vallanneet alaa, kun Huawei on noussut Suomen suosituimmaksi älypuhelinvalmistajaksi ja OnePlus on myynyt hyvin Elisan verkostossa.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi