19.6.2018 klo 10:24
Uutinen

Koneurakoitsija hoi, maksuton foorumi yhdistää tilaajat ja yritykset

Urakka-Foorumissa koneurakoitsijat voivat markkinoida palveluitaan asiakkaille sekä verkostoitua muiden urakoitsijoiden kanssa. Asiakkaat voivat puolestaan etsiä sopivia tekijöitä palvelussa.

Koneurakointipalveluiden ostajat voivat lähettää uuden foorumin kautta tarjouspyyntöjä. Foorumista löytyvät maaseudun koneyrittäjien tarjoamat palvelut muun muassa maarakennus-, maa- ja metsätalous- sekä tienhoitourakointiin.

Palvelu sijoittaa urakoitsijat kartalle

Järjestelmä sijoittaa urakoitsijat karttanäkymään yhteystietojen perusteella. Kehitetyn foorumin tarkoituksena on auttaa urakoitsijoita saamaan uusia asiakkaita. Omat palvelut saa esille rekisteröitymällä urakoitsijaksi. Rekisteröityminen on ilmaista. Foorumissa on valmis lista erilaisia urakointitöitä, joista voi valita omaa tarjontaa vastaavat. Toiminnasta saa kirjoittaa lisäksi vapaamuotoisen kuvauksen, jolla kannattaa nostaa esiin omia vahvuuksia.

Foorumin kautta yrittäjä voi markkinoida palveluitaan ja esitellä toimintaansa ja kalustoaan muun muassa valokuvin, vaikka yrityksellä ei olisi omia kotisivuja. Sivusto toimii yleisimmillä selainohjelmilla ja kaikilla laitteilla, joilla on pääsy nettiin. Sivusto on suomenkielinen ja osin myös ruotsinkielinen, kielivalinta tehdään etusivulla.

Urakka-Foorumi on kehitetty osana Uudellamaalla vuosina 2015–2018 toteutettavaa Uus-Urakka -hanketta. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä TTS Työtehoseura, MTK-Uusimaa, SLC Nyland ja ProAgria Nylands Svenska Lantbrukssällskap. Hankkeen päärahoittajana on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Järjestelmä välittää tarjouspyyntöjä

Koneurakoitsijoita voi hakea sivustolta ilman rekisteröitymistä. Urakoitsijaa voi hakea tiettyyn työhön valitsemalla hakulomakkeesta halutut työt. Vapaasanahaulla voi hakea esimerkiksi paikkakunnalla olevia urakoitsijoita.

Koneurakointipalveluiden ostajat voivat halutessaan rekisteröityä foorumiin urakointitöiden tilaajaksi. Tilaaja voi jättää foorumiin yhteydenotto- tai tarjouspyyntöjä. Kun tilaaja on julkaissut tarjouspyynnön, tieto siitä lähtee automaattisesti foorumiin rekisteröityneiden kyseistä urakointitöitä tekevien koneurakoitsijoiden sähköpostiin. Sähköpostin linkkiä klikkaamalla urakoitsija saa puolestaan auki tarjouspyynnön ja näkee tarkemmat tiedot pyynnöstä.

Foorumi löytyy osoitteesta www.urakka-foorumi.fi, josta löytyvät linkit foorumin käyttöopas- ja esittelyvideoihin.

Urakka-Foorumin teknisestä toteutuksesta vastasi Kymppimedia AGP Finland ja sitä ylläpitää TTS Työtehoseura.

Foorumi toimii koko maassa.

toimitus (at) yrittajat.fi