Etsi

Digi

Eloa luvassa tablettimarkkinoille: Applen odotetaan herättävän mini-iPadin henkiin

IPad minin uskotaan palaavan tablet-markkinoille lähiaikoina.

Tablet-markkinoilla huhutaan Applen suunnitelmista palauttaa takavuosina suosittu iPad mini kuluttajien saataville uutena versiona. Samalla huhut ennakoivat 10-tuumaisen iPadin uutta malliversiota.

Tablet-markkinat ovat eläneet hiljaiseloa viime aikoina lukuun ottamatta hybridilaitteita, joita etenkin Microsoft on tuonut myyntiin.

DigiTimes-julkaisu kertoo, että Applen uudistettu iPad mini voisi olla tulossa markkinoille jo alkuvuoden aikana. Varmuutta asiasta ei ole, sillä Apple ei tavallisesti kommentoi huhuja.

Applen aikaisemmista mini-tableteista on edelleen myynnissä nelosversio, joka esiteltiin jo yli kolme vuotta sitten.

Nähtäväksi jää, pystyykö Applen mahdollinen uutuusmalli piristämään uinuvaa tablet-kauppaa. Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan maailmanlaajuinen tablet-markkina pieneni viime vuoden lopulla lähes 9 prosentilla toissa vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Apple sai kaupaksi viime vuoden kolmannella neljänneksellä kaikkiaan 9,7 miljoonaa tablet-laitetta. Se oli lähes kaksi kertaa enemmän kuin mihin Samsung ylsi. Samaan aikaan Applenkin tablet-myynti kuitenkin laski kuutisen prosenttia, mutta sen osuus maailman tablet-markkinoista kasvoi lähes 27 prosenttiin. Huawei onnistui sen sijaan kasvattamaan omaa tablet-myyntiään noin 7 prosentilla.

Kuva: Apple

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi