Etsi

Digi

Supercellin uutuuspeli nousi hetkellisesti ohi supersuositun Fortniten

Brawl Stars voi olla Supercellin uusi kruunun jalokivi, mutta jää vielä selvästi jälkeen pelitalon edellisestä hitistä.

Supercellin uusin peli Brawl Stars on osoittautumassa hitiksi, josta voi kasvaa jopa Clash Royalen kaltainen menestystuote. Siitä kertoo nousu tuottavimpien pelien listan kärkipaikoille. Viime viikonloppuna Brawl Starts ohitti hetkellisesti supersuositun Fortnite-pelin Yhdysvaltojen tuottavimpien pelien listalla. Fortnitella on maailmanlaajuisesti jo yli 200 miljoonaa pelaajaa. Ykköspaikalla käynnin jälkeen Brawl Stars tosin tipahti pian sijalle seitsemän.

Mobiilisovellusten kivikovassa kisassa Supercellin joulukuussa Yhdysvalloissa julkaistu uutukainen on onnistunut lupaavasti, sillä se on pysytellyt enimmäkseen kymmenen tuottavimman sovelluksen joukossa. Uusien ladatuimpien julkaisujen listalla Brawl Stars nappasi ykköspaikan.

Kaukana Clash Royalen luvuista

Supercellilla ei ole ollut merkittävää hittiä vuonna 2016 julkaistun Clash Royalen jälkeen. Pelialalla monen peräkkäisen hittisovelluksen kehittäminen ei ole yleistä, sillä kisa pelaajista on kivenkova. Sovellusten tuottoja seuraavan Sensor Tower -analytiikkayhtiön arvion mukaan Brawl Stars kilautti Supercellin kassaan kymmeniä miljoonia dollareita kahden ensimmäisen viikon aikana. Clash Royalen lukuihin verrattuna Brawl Stars on kuitenkin vielä kaukana, sillä megahitti keräsi ensimmäisen kuukauden aikana kaikkiaan 136,5 miljoonan dollarin bruttomyynnin.

Suomessa Brawl Stars tuli ladattavaksi jo viime vuoden tammikuussa. Supercell on testannut peliä valituilla pienemmillä markkinoilla ennen julkaisua Yhdysvalloissa. Esimerkiksi Kiinassa peliä ei ole vielä julkaistu lainkaan.

Nykytrendin mukaisesti Brawl Starsin lataaminen on maksutonta, mutta pelaajat voivat tehdä ostoksia sovelluksen sisällä parantaakseen mahdollisuuksia edetä pelissä. Pelin ideana on kamppailla vastustajia vastaan kolmen hahmon joukkueilla. Se on suunniteltu ensisijaisesti moninpeliksi. Toiminta on pitkälti perinteistä mätkimistä, mutta mukaan on ujutettu myös tehtävien suorittamista. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon jalokiviä.

Kuva: Supercell

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi