Etsi

Emergency banner

Kiipeämiskengälle innovointirahoitusta – mahdollistaa vientiponnistelut seitsemään maahan

Joensuussa kehitetty Genetta-kiipeilykenkä on saanut kaupallistamisrahoituksen, joka mahdollistaa vientiponnistelut seitsemään maahan.

Kaupallistamishanke mahdollistaa tuotteen esittelyn ja kehittämisen seitsemässä Euroopan maassa.

– Pääsemme juuri sinne, minne uuden innovaation kanssa täytyykin päästä eli asiakkaiden arkeen ja toimintaan. Silloin saa paitsi kehitystyön kannalta parasta mahdollista palautetta, pääsee myös kunnolla näyttämään mihin tuote kykenee, sanoo kiipeilykengän keksijä ja kehittäjä Matti Pölönen.

Rahoitus tulee Horisontti 2020 -ohjelmasta, joka on Euroopan unionin iso tutkimuksen ja innovoinnin ohjelma. Ohjelman kautta myönnetään lähes 80 miljardia euroa rahoitusta vuosina 2014–2010. 

– Saamamme rahoitus on osoitus siitä, että asiantuntijat arvioivat kasvunäkymämme ja kokonaisuutemme innovaatiosta liiketoimintaan erittäin hyväksi. Rahoitusta myönnettiin vajaalle kymmenesosalle hakemuksia, Pölönen sanoo. 

Genetta on turvallinen, ergonominen ja nopea tapa kiivetä puu-, metalli- tai komposiittipylvääseen tai elävään puuhun. Kiipeilykenkää voivat käyttää esimerkiksi sähkölinja-asentajat, arboristit, tutkijat ja rakennustyöntekijät. Genetta-kiipeämiskenkä voitti Joensuun Tiedepuiston Start Me Up -liikeideakilpailun vuonna 2015.

toimitus (at) yrittajat.fi