21.1.2019 klo 15:55
Uutinen

Pakkasennätys näkyy autokorjaamolla Sallassa – ”Rallienglannilla täällä pärjätään turistien kanssa”

Talven pakkasennätys mitattiin maanantaiaamuna Sallan Naruskalla. Kylmän jakson alkaminen näkyy myös Sallan Autohuollossa, jossa heräteltiin akkuja eloon.

– Muutamia akkuja tässä on aamusta ladattu kuntoon. Uskon, että pahempaa on luvassa, jos pakkanen pitkittyy. Akkujen hyytymisten lisäksi on jäätymisongelmia, etenkin dieselautot jäätyvät herkästi, kertoo yrittäjä Tapani Oksavaara.

Oksavaaran mukaan pakkasiin kannattaa varautua huoltamalla auto kuntoon.

– Muun muassa polttoaine- ja öljynsuodattimet pitää säännöllisesti vaihtaa ja akun kunto tarkistaa.

Moottoria kannattaa kovilla pakkasilla lämmittää parisen tuntia.

– Jos kyseessä on normaali lohkolämmitin, pari tuntia tolpassa riittää. Jos kyseessä on säteilylämmitin, joka lämmittää öljypohjaa, kannattaa varata kolme-neljä tuntia, Oksavaara neuvoo.

Sallan Autohuolto sijaitsee Sallan kylässä. Kymmenen kilometrin päässä on Sallatunturi, joka kerää paljon matkailijoita seudulle.

Oksavaaran mukaan suurin osa autohuollon asiakkaista on paikallisia asukkaita, mutta joukkoon mahtuu paljon myös turisteja.

– Kyllähän täällä rallienglannilla pärjätään turistien kanssa. Paikalliset ovat tottuneet koviin pakkasiin, mutta matkailijoille ne tulevat usein yllätyksenä.

Oksavaara on toiminut autokorjaamoyrittäjänä vuodesta 2006. Oksavaaran lisäksi yrityksessä työskentelee kaksi asentajaa.

Kymmenen päivän ennuste näyttää, että pakkaset jatkuvat Sallassa edelleenkin.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuvat: Pixhill ja Sallan Autohuolto