Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Markkinointi

Pyörällä halki Suomen: Turkulaisyrittäjä lisää haastetta taittamalla matkan keskellä talvea

Hyönteisruokaa valmistavat yrittäjät starttaavat matkalleen 1. helmikuuta. Kaksikko on varautunut yöpymään teltassa.

Turkulaiset hyönteisruoka-alalla toimivat Jussi Heikkinen ja Andrej Krsjak ovat valmistautumassa vaativalle reissulle. He aikovat polkea halki Suomen keskellä sydäntalvea.

Entis Oy:n perustajiin lukeutuva Heikkinen kertoo, että harjoittelijaksi yritykseen viime kesänä tullut Krsjak kertoi suunnittelevansa harjoittelun päättymisen jälkeen pyöräreissua läpi Suomen.

– Aluksi idea tuntui hullulta, mutta idea jäi muhimaan. Lopulta aloimme suunnitella reissua ja päätimme viedä idean vielä pidemmälle ja toteuttaa reissun talvella. Entis otettiin samalla mukaan matkan markkinointiin.

Heikkisen mukaan reissun taustalla on paitsi itsensä haastaminen, myös ekologisen liikkumisen edistäminen.

– Emme kumpikaan ole himopyöräilijöitä, hän sanoo.

Kaksikon matka alkaa Turusta ja päätyy Nuorgamiin. Matkaa kertyy kaiken kaikkiaan noin 1500 kilometriä. Retken arvioitu kesto on neljä viikkoa.

Majapaikkoja etsitään vapaaehtoisilta

Talvisiin haastaviin olosuhteisiin kaksikko on varautunut huolellisesti. Matkaa taitetaan leveärenkaisilla pyörillä.

– Saimme pari yhteistyökumppania mukaan, joilta saimme asusteita ja pyöräilyvarusteita. Reitti on suunnittelu niin, että pohjoisessa ajamme lyhyempää päivämatkaa.

Heikkinen ja Krsjak aikovat majoittua enimmäkseen sisätiloissa. Sosiaalisen median kautta he ovat etsineet halukkaita, jotka ovat valmiita majoittamaan polkijat reitin varrella.

– Olemme valmiita korvaamaan avun vaikkapa auttamalla siivoamisessa tai lahjoittamalla heille Entiksen tuotteita.

Varmuuden vuoksi kaksikolla on mukanaan myös teltta ja makuupussi.

– Tällä hetkellä näyttää lupaavalta. Montaa yöpaikkaa ei enää puutu. Voi olla, että Kalajoella, Haukiputaalla Sodankylässä sekä parilla pienemmällä paikkakunnalla yöpyminen menee telttailuksi, Heikkinen kertoo.

Matkan on määrä päättyä 27. helmikuuta Nuorgamiin. Sieltä Heikkinen ja Krsjak matkaavat takaisin Turkuun junalla.

Miesten matkaa dokumentoidaan reaaliaikaisesti Youtubessa ja sosiaalisessa mediassa. Entiksen seikkailijat aikovat vierailla matkan varrella tapahtumissa.

– Startup-yrityksenä pyrimme pitämään budjetin mahdollisimman matalana ja toisaalta myös päästä tapaamaan mahdollisimman paljon ihmisiä eri puolilta Suomea. Mikäli siis haluatte majoittaa meidät tai osallistua muulla tavoin tempaukseemme, voi meihin mieluusti ottaa yhteyttä, Heikkinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kuva: Entis Oy

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi