Etsi

Emergency banner

Markkinointi

Suomalaiset ensimmäistä kertaa Facebookin Gather-tapahtumassa

Facebook kutsui ensimmäistä kertaa joukon suomalaisia yrittäjiä vuosittaiseen Gather-tapahtumaansa Irlantiin.

Noin 500 pienen ja keskisuuren yrityksen edustajaa osallistui maanantaina 21.1. Facebookin vuosittaiseen Gather-tapahtumaan Dublinissa. Tapahtumassa oli osallistujia 15 maasta ympäri Eurooppaa. Suomalaiset yrittäjät olivat mukana Gatherissa ensimmäistä kertaa. 

– Vaikka oma yritys ei toimisi millään tavalla teknologian tai digitaalisuuden saralla, on nykyisin täysin mahdotonta välttää somea ja digiä. Digi on kaikkialla ja yksistään Facebookia käyttää yli 2,8 miljoonaa suomalaista kuukausittain, toteaa Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.

Gather-tapahtumassa puhuivat muun muassa Facebookin operatiivinen johtaja, kirjailija Sheryl Sandberg (kuvassa), Irlannin EU-asioiden ministeri Helen McEntee ja Facebookin Euroopan-johtoa. Päälavalla kuultiin myös yrittäjien tarinoita. Inspiroivien puheenvuorojen lisäksi osallistujat saivat viimeisintä tietoa ja vinkkejä lukuisissa Facebookia ja Instagramia koskevissa työpajoissa.

”Rento tunnelma”

Gatherissa mukana olleet viisi suomalaista yrittäjää olivat eri toimialoilta ja ympäri Suomea. He kaikki toimivat aktiivisesti Yrittäjien Nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmässä. Gatheriin osallistuneet yrittäjät myös käyttävät Facebookia ja Instagramia aktiivisesti yrityksensä liiketoiminnan markkinoinnissa ja viestinnässä.

– Harvemmin sitä pääsee verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia näin monesta maasta kotoisin olevan yrittäjän kanssa. On ollut hienoa nähdä, kuinka rentoja ja helposti lähestyttäviä kaikki osallistujat ovat, kertoo 27-vuotias vaasalainen yrittäjä Jenni Parpala.

Facebook Get Togetherin kumppaniksi

Facebook ja Yrittäjät toimivat nykyään yhteistyössä. Facebook on yksi Nuorten yrittäjien vuosittaisen Get Together -tapahtuman pääkumppaneista. Get Together järjestetään tänä vuonna Kauhavalla PowerParkissa 24.-25.5.

– Kauhavan Get Togetherin teema tulee olemaan Uskalla ajatella isosti. Siinä mielessä Facebook sopii hyvin kyseisen tapahtuman kumppaniksi. On hienoa, että tämä kumppanuus alkaa Pohjanmaalta. Tähtäämme aina kumppanuuksiin, jotka ovat merkityksellisiä kaikille osapuolille, sanoo Gatherissa Pohjanmaata edustanut yrittäjä Ville-Pentti Heikkilä, 34.

Facebook Connect ensimmäistä kertaa Suomessa

Facebook järjestää ensimmäisen Facebook Connect -tilaisuutensa Helsingissä torstaina 31.1.

– Tähän avoimeen koulutustilaisuuteen ovat tervetulleet kaikki pienten ja keskisuurten yritysten edustajat. Kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä paikkoja on rajoitettu määrä, Taru Jussila vinkkaa.

Lue lisää Facebook Connect -tapahtumasta täältä. Suora ilmoittautuminen Facebook Connect -tapahtumaan täältä.

Kuvat: Taru Jussila

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi