Etsi

Digi

Mobiilikamerataisto kiihtyy: Yksi vuoden kiinnostavimmista älypuhelimista myyntiin ensi viikolla

Honor View 20 -älypuhelin on ensimmäinen laite, joka tuo 3D-syvyysmittauksen massamarkkinoille.

Eniten iloa Huawein ensi viikolla myyntiin tulevasta uutuudesta on kuitenkin valokuvauksesta innostuneille käyttäjille. Älypuhelimessa on 48 megapikselin kamerakenno ja tekniset ominaisuudet ovat muutenkin huipputasoa verrattuna moniin markkinoilla oleviin kilpailijoihin.

Honor on Huawein sisartuotemerkki, jonka puhelimet ovat saavuttaneet suuren suosion Suomessa. View 20 on Honorin tämän vuoden tärkeimpiä lanseerauksia.

Puhelimen ennakkomyynti käynnistyi 22. tammikuuta ja myynti kaupoissa alkaa 30. tammikuuta. Ulkoisesti laitteen tunnistaa V:n muotoisesta liukuväriefektistä laitteen takapuolella.

Takaosan pääkamera on varusteltu Sonyn kennolla. Nykymittapuulle tyypilliseen tapaan kamera hyödyntää kuvauksessa tekoälyä, jolloin esimerkiksi hämärässä otettuihin kuviin saadaan lisää valoa.

3D-kamerasta iloa peleissä

Takaa löytyy myös erikoisuus, 3D ToF -kamera (time of flight). Kamera hyödyntää takaisinheijastuvaa lasersädettä mittaavaan ympäröivää fyysistä maailmaa yhden metrin etäisyydellä. Alkuvaiheessa ominaisuutta voi kokeilla harvoissa peleissä (muun muassa Fancy Darts), mutta vain erikseen myytävän telakointiaseman kanssa. Lähiaikoina saataville tulee myös 3D-mallinnussovellus.

Etupuolella tavallisuudesta poikkeava ominaisuus on etukamera, jossa on 25 megapikselin kenno.

Honorin uutuus tulee saataville neljänä eri värivarianttina, joista sininen ja musta myydään kuuden 128 gigatavun tallennusmuistilla 549 eurolla. Kalliimmat versiot on varusteltu 256 gigatavun muistilla ja isommalla keskusmuistilla. Niiden hinta on 649 euroa.

Puhelimen akun koko on 4000 milliampeerituntia ja se tukee pikalatausta. Valmistaja on pitänyt puhelimessaan monien kaipaamaan 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Muistikorttipaikkaa ei sen sijaan ole.

Pieni miinus voi joidenkin mielestä olla se, että langatonta latausta laite ei tue eikä se ole vesitiivis.

Käyttöjärjestelmänä View 20:ssa on Android 9.

Kuva: Honor

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi