4.2.2019 klo 10:52
Uutinen

Uusi ”hirviökamera” kohahduttaa: Megapikselikisa käynnistyi jälleen ja uusi ykkönen voi tulla Japanista

Sonyn uudesta älypuhelimesta povataan yhtä vuoden kiinnostavimmista mobiililaitteista. Sen odotetaan vetoavan etenkin valokuvauksesta kiinnostuneisiin.

Barcelonassa vajaan kuukauden kuluttua käynnistyvästä Mobile World Congress -tapahtumassa julkaistaan useita uusia älypuhelimia. Sonylta odotetaan uutuutta, joka nostaisi mobiilikameroiden megapikselilukemat uuteen ennätykseen (kuvassa ei Sonyn puhelin).

Sony järjestää mediatilaisuuden 25. helmikuuta. Vahvistamattomien tietojen mukaan japanilaisyhtiö esittelee tuolloin 52 megapikselin kamerakennolla varustetun älypuhelinuutuuden.

Kyseessä olisi uusi versio Sonyn Xperia-puhelinten mallistoon. ”Hirviökameran” lisäksi puhelimesta löytyisi 16 megapikselin telelinssillä varustettu kakkoskamera sekä 3D-kamera, jollainen on yleistymässä myös kilpailijoiden puhelimissa. Äskettäin uutisoimme Huawei View20 -puhelimesta, joka toi 3D-kameran markkinoille ensimmäisten valmistajien joukossa.

Sonyn tulevaan puhelimeen odotetaan 6,5-tuumaista kosketusnäyttöä tavallisuudesta poikkeavalla 21:9-kuvasuhteella.

Sony on ollut pinteessä kansainvälisillä älypuhelinmarkkinoilla. Sen markkinaosuus on valahtanut pohjalukemiin samalla kun etenkin kiinalainen Huawei on nostanut osuuttaan merkittävästi.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi