24.2.2019 klo 19:09
Uutinen

Odotettu Nokia-huippupuhelin esiteltiin: ”Ei yksi eikä kaksi vaan viisi kameraa”

HMD Global esitteli Barcelonassa Nokia 9 PureView -älypuhelimen, joka lyö kilpailijat laudalta ainakin kameroiden lukumäärässä.

Nokia-puhelinten lippulaivamallia voi hyvällä syyllä kutsua ”hirviökamerapuhelimeksi”. Nimitys keksittiin vuonna 2012, kun emo-Nokia esitteli 41 megaspikselin kamerakennolla varustetun 808 Pureview-mallinsa.

Barcelonan tilaisuudessa HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas ei säästellyt sanojaan kehuessaan uutuuden kameroiden määrällä.

– Ei yksi, ei kaksi vaan viisi kameraa, hän aloitti ja sai yleisön taputtamaan.

HMD Globalin lisensoimien Nokia-puhelinten uudessa huippumallissa kameroita on enemmän kuin yhdenkään kilpailijan älypuhelimissa.

Nokia 9 PureView tulee ennakkomyyntiin Suomessa huomenna 599 euron hintaan. Kuten odottaa sopii, se kosiskelee nimenomaan mobiilivalokuvauksesta kiinnostuneita.

Takaa löytyvistä kameroista kolme on mustavalkokuvia tuottavia monokromikameroita ja loput värikameroita. Kamerat on sijoitettu vieri viereen kuitenkin niin, että ne eivät kohoa puhelimen takakuoren pinnasta.

Ei optista kuvanvakaajaa

HMD:n mukaan valokuvien laatua on saatu parannettua nimenomaan mustavalkokameroiden ansiosta. Kennojen kerrotaan tallentavan valoa sisäänsä huomattavasti tavanomaista enemmän. Kunkin kameran kennossa on 12 megapiksaeliä. Kilpailijoiden huippupuhelimista poiketen optista kuvanvakaajaa ei ole.

HMD Global on tehnyt yhteistyötä amerikkalaisen Lightin kanssa. Light on kehittänyt puhelimeen erillisen piirin mobiilikuvaamista varten. Kyseinen piirio ohjaa kameroiden toimintaa. Kuvanottohetkellä kaikki viisi kameraa nappaavat kuvan samanaikaisesti ja tämän jälkeen kuvasta muodostetaan laitteessa yksi lopullinen otos. Kaikki viisi kameraa ovat käytössä myös videokuvauksen aikana.

HMD:n mukaan ratkaisun etuna on parantunut kohinanvaimennus pienemmällä virrankulutuksella. Uutuuden myötä käyttäjät saavat uudistetun kamerasovelluksen, joka tarjoaa aikaisempaa enemmän säätömahdollisuuksia.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi