Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Kasvu Openiin hakenut jo 400 yritystä – uutta miljoonan euron rahoituspalkinto

Tämänvuotinen Kasvu Open -sparrausohjelma on hyvässä vauhdissa, sillä mukaan on hakenut jo 400 yritystä. Uutta on miljoonan euron suuruinen Sijoittajan suosikki -palkinto.

Suomen suurin pk-yritysten sparrausohjelma Kasvu Open on käynnistynyt hyvin, sillä alkuvuonna mukaan on hakenut jo 400 yritystä. Haku on edelleen käynnissä monilla alueilla ja toimialoilla pitkälle kevääseen. Tavoitteena on saada kasvusuunnitelma noin tuhannelta yritykseltä. 

Kasvu Openin tuleva toimitusjohtaja Jaana Seppälä kertoo, että mukaan pääsee 450 kasvuhaluista yritystä. Valitut saavat maksuttomasti sparrausta asiantuntijoilta ja lupaavimmat yritykset etenevät aina valtakunnalliseen sparraukseen ja kilpailun finaaliin saakka.

– Yritysten apuna ovat myllärit eli asiantuntijat. Yritys saa kahden sparrauspäivän aikana neuvoja peräti kymmeneltä mylläriltä.

Tänä vuonna asiantuntijoina on myös Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkoston jäseniä.

– He ovat itsekin yrittäjiä, joten heillä on arkipäivän kokemusta kasvun hallinnasta. Uskon, että keskustelut ovat hyvin hedelmällisiä ja niissä päästään oikeiden kysymysten ja kipukohtien äärelle, Seppälä sanoo.

Yritykset saavat Seppälän mukaan prosessissa arvokasta ulkopuolista näkemystä muun muassa strategiaan ja miten se nivoutuu menossa oleviin muutostrendeihin.

– Yleisimpiä kasvun pullonkauloja ovat rahoitus, myynti ja markkinointi sekä osaaminen. Näiden lisäksi esille nousee melkein kaikilla se, miten digitalisaatio otetaan haltuun perinteisillä toimialoilla.

Tänä vuonna Kasvu Openissa on uutta Sijoittajan suosikki -palkinto.

– Palkinto on peräti miljoonan euron suuruinen. Se koostuu Innovestorin puolen miljoonan pääomasijoituksesta ja Nordean samansuuruisesta kasvulainasta. Palkinnon saaja valitaan sparraukseen osallistuvien yritysten joukosta kasvusuunnitelman perusteella.

Kasvu Open toimii valtakunnallisesti, Kasvupolkuja järjestetään koko Suomessa Lapista pääkaupunkiseudulle ja myös toimialoittain. Ohjelma huipentuu syksyllä valtakunnallisiin sparrauspäiviin ja lokakuussa pidettävään finaaliin.

Seppälä kertoo, että ohjelmaan voi osallistua useana vuonna.

– Moni yritys on hyödyntänyt kasvupolkua useasti. Esimerkiksi viimevuotinen startupsarjan voittaja, lappeenrantalainen Finnos oli mukana jo edellisenä vuonna, edeten silloin 100 parhaan joukkoon finaaliin.

Suomen Yrittäjät kumppanina

Suomen Yrittäjät on tänä vuonna Kasvu Openin valtakunnallinen kumppani.

– On tärkeätä tuoda yhdessä esille, että kasvu on mahdollista kaikille yrityksille, Jaana Seppälä sanoo.

Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkosto pyrkii tukemaan kasvuhakuisia yrittäjiä ja kannustamaan pieniä yrityksiä kohti kannattavaa kasvua. Pk-barometrin mukaan vain yhdeksän prosenttia yrityksistä on voimakkaasti kasvuhaluisia ja alle puolet haluaa ylipäätään kasvaa.

– Kasvu Open on meille oiva ja juuri oikea kumppani. Tällainen kansanliike mahdollistaa kasvupolun tarjoamalla sparrausta ja tietoa, olemme ilomielin tällaisessa toiminnassa mukana, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai sanoo.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuva: Kasvu Open