Etsi

Yrittäjyys

Työpaikkoja ja vertaistukea nuorille tekijöille – ”Monelle jantterille maksamme enemmän kuin TES vaatii”

Oma kokemus oppisopimuksesta poiki idean yritykseen. Kesällä vielä 17-vuotiaat Elia Kinnunen ja Leevi Unkuri päättivät perustaa Scotun, joka auttaa nuoria työllistymään ja kouluttautumaan rakennusalalle.

Elia Kinnunen oli tuskin valmistunut oppisopimuksen kautta rakennusmieheksi, kun idea omaan yritykseen heräsi viime kesänä.

– Kaverit kysyivät aika paljon meiltä oppisopimuksesta ja hakivat samaan työpaikkaan, josta olimme valmistuneet. Huomasimme, että tälle hommalle voisi olla kysyntää ja idea alkoi kuulostamaan järkevältä.

Kinnunen kehitti Scotun yhdessä Leevi Unkurin kanssa ja sitten mukaan lähti pari muutakin kaveria. Yritys on keskittynyt järjestämään oppisopimus- ja työpaikkoja rakennusalasta kiinnostuneille nuorille.

– Yli puolet hakeutuu oppisopimukseen ja loput etsivät suoraan työpaikkaa. Suosittelemme koulutusta kuitenkin kaikille, sillä se edistää työnsaantia, Kinnunen kertoo.

Yrityksen vetäjät ovat 18–19-vuotiaita. Kinnunen on kehityspäällikkö ja hallituksen puheenjohtaja, Unkuri henkilöstöpäällikkö. Aaro Tervo toimii myyntipäällikkönä ja Armas Holma asiakkuuspäällikkönä. Nelikko toimii myös osakkaina, ja viidentenä on mukaan saatu enkelisijoittaja.

Scotun vahvuutena on Kinnusen mukaan se, että yrittäjät puhuvat samaa kieltä kuin töitä etsivät nuoret.

– Löydämme potentiaaliset työntekijät helposti ja tiedämme, mitä heidän päässään liikkuu.

Tarvittaessa he pystyvät antamaan nuorille ohjausta ja vertaistukea.

– Meille on helppo puhua avoimesti, ja pystymme auttamaan, jos on ongelmia.

Nurmijärveltä toimiva yritys perustettiin viime kesänä, ja puolen vuoden aikana palkkalistoille saatiin jo 30 tekijää. Tämän vuoden tavoitteeksi on asetettu vähintään 50 työntekijää lisää. Yritys toimii henkilöstövuokrausperiaatteella, työntekijät ovat Scotun palkkalistoilla.

– Oppisopimuksessahan saa normaalisti palkkaa. Monelle jantterille maksamme euron pari korkeampaa palkkaa kuin TES vaatii. Kun olemme reiluja, ovat työntekijätkin vastuuntuntoisia.

Scotun toimialue ulottuu Tampereelta Helsinkiin. Tämän vuoden aikana on tarkoitus avata toinen toimipiste Tampereelle.

Teksti ja kuva: Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi


Suomen Yrittäjien Kasva Suomi -tavoiteohjelma vaalikaudelle 2019–23 sisältää useita osaamiseen ja koulutukseen sisältyviä tavoitteita:

29. Varmistetaan työpaikalla tapahtuvan oppi- tai koulutussopimusmuotoisen koulutuksen tukemiseen riittävät oppilaitosten tuki- ja ohjausresurssit.

30. Parannetaan nuorten oppisopimuskoulutuksen houkuttelevuutta työnantajille porrastamalla oppisopimuksen aikainen palkkaus vastaamaan opiskelijan osaamisen kehittymistä.

31. Otetaan koulupudokkuuden ehkäisemiseksi ja osaamisen vahvistamiseksi käyttöön oppivalmiusmalli, jonka ytimessä on yksilöllisesti joustava perusopetus.