1.4.2019 klo 14:51
Uutinen

”Koskaan ei tarvitse palata tyhjin käsin” – Yrittäjäristeily tarjoaa tietoa, viihdettä, verkostoja ja arvokkaita kontakteja

Tänä vuonna teemana on raha ja rahanarvoinen tieto yrittäjille. – Raha on hyvä aihe, koska se puhuttaa aina. Siitä pitäisi uskaltaa puhua vielä enemmän, sanoo yrittäjä Sanna Meronen-Vilenius.

Yrittäjäristeily tulee kolmannen kerran! – Risteily on hyvä paikka verkostoitumiseen, kun ympäristö on suljettu, eikä porukka leviä kaupungille. Itse yhdistän bisnestä ja huvia. Se on palkintoni yrittäjyydestä, johtamis- ja kehittämiskouluttaja Sanna Meronen-Vilenius kertoo.

Meronen-Vilenius lähtee 8.–9.6.2019 jo kolmatta kertaa järjestettävälle Yrittäjäristeilylle.

Tapahtumaa kehitetään aikaisempien vuosien palautteen perusteella. Viime vuoden palautteista kävi ilmi, että yrittäjäristeily osallistujilleen tärkeä verkostoitumiskanava. Monille se on pääasiallinen syy lähteä matkaan ylipäätään.

”Parasta on tapaamiset toisten yrittäjien kanssa ja samalla voi ottaa itsekin vähän rennommin.”

”Hyvä hengähdyshetki samanhenkisessä porukassa.”

”Kontaktit kollegojen kanssa ja hyvät luennot.”

Teemana raha

Risteilyn tavoite on tarjota osallistujille hyötytietoa ja irrottautumista arjesta. Tänä vuonna teemana on raha ja rahanarvoinen tieto yrittäjille. Lavalle nousee myös yrittäjiä kertomaan omia tarinoitaan.

– Raha on hyvä aihe, koska se puhuttaa aina. Siitä pitäisi uskaltaa puhua vielä enemmän. Toivon, että luentojen näkemys on laaja pienyrittäjistä suurempiin ja eri toimialoihin. Yksinyrittäjän näkökulmasta hinta ja arvonluominen ovat tärkeitä. Jos taso on yhtä hyvä kuin viime vuonna, ei tule pettymyksiä, Meronen-Vilenius sanoo.

Juttua voi aina jatkaa uusien yrittäjätuttujen kanssa, sillä raha kiinnostaa kaikkia.

Myös viestintäyrittäjä Pia Hirvonen pitää aihetta tärkeänä. Talousasiat ja luvut ovat yrittäjillä usein hyvin hanskassa, mutta avointa keskustelua rahasta tarvitaan.

– Nykypäivänä suunta on kohti kumppanuutta, avoimuutta ja win-win-tilanteen hakemista. Asiat puhutaan auki ja haetaan yhteistä voittamista, Hirvonen sanoo.

“Tyhjin käsin ei ole tarvinnut koskaan tulla pois”

Hirvonen pitää tärkeänä myös itsensäkehittämistä ja kaupankäyntiä. Vaikka sopimusta ei laivalla syntyisi, suhteita, jotka johtavat kauppaan, voi solmia yrittäjäristeilyllä.

– Olen aktiivinen järjestöihminen, joten on kiva saada vastapainoksi itsensäkehittämistä ja verkostoitumista. Odotan samaa tänä vuonna. On tietysti itsestäkin kiinni, mitä verkostoitumisesta saa irti, mutta tyhjin käsin ei ole tarvinnut koskaan tulla pois. Jokin nytkähtää aina eteenpäin ja jotain jää mieleen, hän sanoo.

Asiantuntijat äänessä

Risteilyillä on mukana julkisuudesta tuttuja kasvoja sekä asiantuntijaluentoja.

Risteilyllä pääsee tanssimaan Paula Koivuniemen ja bilebändi Gebardin tahdissa. Lue Paula Koivuniemen haastattelu täältä.

Myös ohjelman viihdeosuudet saivat aiemman risteilyjen palautteessa kiitosta.

Tänä vuonna lavalle nousevat juontaja André Noël Chaker, Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm, kuvaaja ja leikkaaja sekä yrittäjä Tuukka Temonen, juristi, sijoittaja ja yrittäjä Elina Koivumäki, Talousvalmentaja, sijoittaja ja yrittäjä Nina Nordlund sekä taikuri Robert Jägerhorn.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi