4.4.2019 klo 13:26
Uutinen

Luottamus yrittäjiin nousussa – Kaksi kolmannesta luottaa pienyrityksiin ja yksityisyrittäjiin

Suomalaisten luottamus pienyrityksiin ja yksityisyrittäjiin on nousussa. Yrittäjät sijoittuvat julkaistussa EVAn luottamusrankingissa kuudennelle sijalle.

Sijoitus parani vajaassa kymmenessä vuodessa kahdella pykälällä. Pienyrityksiin ja yksityisyrittäjiin luottaa nyt 68 prosenttia suomalaisista.

Eniten suomalaiset luottavat poliisiin, presidenttiin ja puolustusvoimiin. 86 prosenttia luottaa poliisiin, 82 prosenttia puolustusvoimiin ja 81 prosenttia nykyiseen presidenttiin.

Luottamuspatterin häntäpäässä ovat sosiaalinen media ja poliittiset puolueet. Sosiaaliseen mediaan luottaa kahdeksan prosenttia suomalaisista.

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA selvitti Arvo- ja asennetutkimuksessaan, kuinka suurta luottamusta suomalaiset tuntevat 28 erilaista yhteiskunnassamme vaikuttavaa tahoa kohtaan. Tiedot on kerätty syys-lokakuussa 2018. EVA teki vastaavan kyselyn vuonna 2009.

Eniten luottamus oli noussut tasavallan presidenttiin, jota kohtaan tunnettu luottamus kasvoi 18 prosenttiyksikköä. Eniten asemia ovat menettäneet politiikan toimijat ja tiedotusvälineet.

Tulokset perustuvat 2 073 henkilön antamiin vastauksiin. Tulosten virhemarginaali on koko väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan. Aineisto on painotettu edustamaan väestöä sukupuolen, asuinalueen, koulutuksen, ammatin tai aseman, toimialan ja puoluekannatuksen mukaan.

toimitus (at) yrittajat.fi