Etsi

Markkinointi

Videobloggaaja muuttaa vuodeksi Sodankylään kertomaan elämästä Lapissa – Vaikuttajaviestintä vaatii pitkäkestoista yhteistyötä

Vaikuttajayhteistyön tarkoituksena on vahvistaa Sodankylän ja koko Lapin tunnettuutta ja vetovoimaa asuin-, opiskelu-, työ-, yrittämis- ja matkailukohteena autenttisella ja uudenlaisella tavalla.

Helsinkiläinen tubettajaperhe muuttaa vuodeksi Sodankylään ja raportoi videoillaan elämänmuutoksestaan. Vaihtovuosi Sodankylässä aloittaa poikkeuksellisen vaikuttajayhteistyön, joka on mahdollisuus koko Lapin markkinoinnille.

Kampanjan takana on House of Lapland, joka on voittoa tavoittelematon Lapin Yrittäjien, kuntien ja korkeakoulujen omistama Lapin yhteinen markkinointi- ja viestintätalo sekä Sodankylän kunta ja vaikuttajamarkkinoinnin toimisto Ping Helsinki. 

Vaikuttajayhteistyön tarkoituksena on vahvistaa Sodankylän ja koko Lapin tunnettuutta ja vetovoimaa asuin-, opiskelu-, työ-, yrittämis- ja matkailukohteena autenttisella ja uudenlaisella tavalla. Vloggaaja Inari Fernándezin Äidin Puheenvuoron somekanavat tavoittavat satoja tuhansia katsojakertoja kuussa.

– Pitkäkestoinen, arvopohjainen yhteistyö on ehdottomasti tämän päivän tapa tehdä vaikuttajamarkkinointia.  #VaihtovuosiSodankylässä tulee olemaan hieno osoitus siitä, kuinka vaikuttajan luoma aito ja inspiroiva sisältö palvelee samalla kuntamarkkinoinnin ja yhteistyökumppaneiden strategisia tavoitteita, kuvailee vaikuttajamarkkinoinnin erikoisosaaja ja yhteistyön kaupallisista kumppanuuksista vastaava Inna-Pirjetta Lahti Ping Helsingistä.

Vaihtovuosi Sodankylässä-vaikuttajayhteistyön myötä nelihenkisen Fernándezin perheen kaupunkikolmio Helsingissä vaihtuu omakotitaloon Sodankylässä, Suomen suurin alakoulu pieneen kyläkouluun ja hektinen ruuhkavuosiarki Lapin verkkaiseen elämään luonnon keskellä. Arjen ilot ja surut tallentuvat videoille ja somekanaviin.

Vaihtovuotta Sodankylässä voit seurata elokuusta 2019 alkaen vuoden ajan Äidin Puheenvuoron YouTube-kanavalla ja Instagramissa sekä Sodankylän kunnan sosiaalisen median kanavissa @visitsodankyla ja @munsodankyla. Kampanjan aihetunnisteita ovat #VaihtovuosiSodankylässä, #visitsodankylä, #miesydänsodankylä ja #munlappi.

– Tästä tulee tähänastisen elämämme siistein juttu. Olemme aina olleet kaupunkilaisperhe, mutta uskon, että moni muukin unelmoi vastaavasta elämänmuutoksesta. Nyt meillä on mahdollisuus jakaa nämä fiilikset viikoittain vlogissamme ja inspiroida myös muita, Fernández iloitsee.

#Vaihtovuosisodankylässä on mahdollisuus koko Lapin markkinoinnille. Vuoden aikana vlogissa päästään paitsi tutustumaan arkeen, työhön ja harrastusmahdollisuuksiin Sodankylässä, mutta myös laajemmin Lapin matkailu- ja asumismahdollisuuksiin.

– Hienoa, että Sodankylässä tehdään aktiivista kuntamarkkinointia. Tämä on mielenkiintoinen yhteistyö. Äidin Puheenvuoron sisältöjä tullaan hyödyntämään myös Lapin yhteisessä osaaja- ja asukasmarkkinoinnissa, iloitsee viestintätalo House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen.

 

Toimitus 

toimitus (at) yrittajat.fi