10.4.2019 klo 11:00
Uutinen

KL: Jungle Juice Barin oikeuteen haastanut työntekijä veti kanteensa pois ja maksaa yrityksen oikeudenkäyntikulut

Jungle Juice Barin entinen työntekijä joutuu maksamaan 6 117 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Smoothieketju Jungle Juice Barin, eli Smoothie Heaven Oy:n, oikeuteen haastanut työntekijä Salla Jokinen on vetänyt oikeuskanteensa pois ja maksaa yritykselle koituneet oikeudenkäyntikulut, yhteensä 6 117 euroa. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Jokinen haastoi viime kesänä Smoothien Heavenin oikeuteen työsuhteensa purkamisesta koeajalla epäasiallisin perustein. Hän vaati Smoothie Heavenilta 7 200 euroa, eli kolme kuukauden palkkaa sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista.

Käräjäoikeuden selotuksessa Jungle Juice Barin mukaan työsuhteen purkamisen syitä ei tarvitse perustella, koska pääsyy oli koeaika. Perusteluissa oli mainittu myös Jokisen auktoriteettiongelma.

Smoothien Heavenin toimitusjohtaja Noora Fagerström kertoo Kauppalehdessä, että asiaa ei sovitella oikeuden ulkopuolella.

– Tuomari on todennut, että niillä väitteillä, mitä hän on sinne esittänyt, ei ollut perusteita. Sen jälkeen Jokinen on peruuttanut kanteen, Fagerström kertoo.

Viime joulukuussa ilmestyneessä Yrittäjä-lehden haastattelussa Fagerström kommentoi keskeneräistä oikeustapausta lyhyesti ja kertoi, että oikeustapaus tuntuu pahalta. Se henkilöityy Fagerströmiin, vaikka hän ei ollut tilanteessa paikalla.

– Jos edes koeajalla ei saisi purkaa työsuhteita, se ajaa yritykset käyttämään vuokratyövoimaa, koska enää ei uskalleta palkata ketään. Se, että pelaisimme koeajoilla, on aivan älytön väite! Olemme palkanneet viimeisen kolmen vuoden aikana yli 450 työntekijää. Niistä 13 työsuhdetta on purettu koeajan puitteissa, Fagerström kertoi tuolloin.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi

Juttua muokattu 15.4. klo 15.13. Muokattu siteerausta Kauppalehdestä: Käräjäoikeuden selotuksessa Jungle Juice Barin mukaan työsuhteen purkamisen syitä ei tarvitse peurstella, kun aikaisemmin lauseessa luki, että käräjäoikeuden mukaan.