11.4.2019 klo 14:11
Uutinen

Jälleen uusi peluri mobiilikameroiden kastiin: Samsungin uutuus erottuu kääntyvällä kameralla

Samsungin eilen julkistama Galaxy A80 vastaa osaltaan älypuhelinmarkkinoiden kiristyvään mobiilikamerakilpailuun.

Samsung tuo Suomeen liudan A-sarjaan kuuluvia älypuhelimia. Uutuudet ovat Galaxy A80, A70, A40 ja A20e. Malliston erikoisin yksityiskohta löytyy A80-mallista ja sen kääntyvästä kamerasta. Rakenne mahdollistaa kameralla kuvaamisen eri suuntiin.

A80:n kolme kameraa liukuvat ylös näytön takaa. Niitä voi käyttää myös etukameroina, kun linssin kääntää käyttäjää kohti. Laitteen pääkamerassa on isokokoinen 48 megapikselin kenno. Sen lisäksi puhelimesta löytyy ultralaajakulmalinssi ja muun muassa Huawei P30 Prosta tuttu 3D-syvyyskamera.

Ensimmäisissä käyttökokemuksissa Samsungin kameraratkaisua on kiitelty, mutta samalla on epäilty rakenteen kestävyyttä. A80:n runkorakenne on muovia ja puhelin on monia kilpailijoitaan selvästi paksumpi.

Nykytrendin mukaisesti A80 tukee pikalatausta. Puhelimeen on saatu mahdutettua iso, 3700 milliampeeritunnin kokoinen virtalähde. Tallennustilaa on 128 gigatavua, mutta muistikorttipaikkaa laitteessa ei ole.

Galaxy A80:n suositushinta on 679 euroa ja sen myynti alkaa kesällä. Galaxy A80 tulee saataville hopeisena, kultaisena ja mustana. Näin ollen puhelin kilpailee tiukasti muun muassa noin 600 euron hintaisen Nokia 9 PureView -puhelimen kanssa.

Kuva: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi