Etsi

Innovaatiot

VTT tukee poikkitieteellisten yritysten syntymistä LaunchPad-yrityshautomossaan

VTT:n tutkijoilla on ainutlaatuista, poikkitieteellistä osaamista ja erinomaisia ideoita, joista voi syntyä myös uutta liiketoimintaa

VTT LaunchPad on VTT:n uusi korkean teknologian yrityshautomo, jonka tavoite on tukea tutkijoita kaupallistamaan tutkimusideansa yrityksiksi sekä varmistaa uusien innovaatioiden ketterä kaupallinen hyödyntäminen yritysten kasvun ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

– VTT:n tutkijoilla on ainutlaatuista, poikkitieteellistä osaamista ja erinomaisia ideoita, joista voi syntyä myös uutta liiketoimintaa, kertoo Lotta Partanen, joka on juuri nimitetty yrityshautomon johtajaksi.

VTT LaunchPad on korkean teknologian yrityshautomo. Se yhdistää tutkimuksen, teknologiat, mentorit ja sijoittajat. Tavoitteena on synnyttää yrityksiä, jotka ylittävät perinteiset toimialarajat. Näin VTT:n osaaminen saadaan valjastettua entistäkin vaikuttavammin Suomen talouden ja kilpailukyvyn hyväksi.

– Maailma tarvitsee VTT LaunchPadia päästäkseen nauttimaan VTT:n keksinnöistä mahdollisimman pian, Partanen sanoo.

VTT LaunchPad tarjoaa tutkijoille kunnon tuen kypsyttää ideansa liiketoiminnaksi esimerkiksi ulkopuolisten mentoreiden avulla. Se edistää osaltaan VTT:n tavoitteita luoda kestävää kasvua ja hyvinvointia tutkimuksen ja teknologian keinoin.

–Toivotan Lotan lämpimästi tervetulleeksi ja odotan jo kovasti, mitä ideoita tutkijoiltamme löytyykään. Hienoa, että meillä on nyt selkeä malli uuden yritystoiminnan luomiseen, sanoo strategiajohtaja Katri Kallio, jonka alaisuudessa VTT LaunchPad toimii.

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi