Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yksinyrittäjä

Verhojen vintagepitsi muuttuu hääpuvuiksi – eettisyys tärkeä osa yrittäjyyttä

Laura Hyvi seurasi intohimoaan ja ryhtyi vaatealan yrittäjäksi alkuvuonna. Perustamassaan Laura Hyvi Bridalissa hän suunnittelee ja tekee morsiuspukuja kierrätysmateriaaleista.

– Tavoitteena on, että seuraava mallistoni on kokonaan kierrätysmateriaaleista, kunhan ehdin löytää materiaalintoimittajat. Nyt kaikki pitsit ovat kierrätettyjä, mutta muut kankaat uusia, Laura Hyvi kertoo.

Second chance -nimeä kantava mallisto on ollut julki nettisivuilla maaliskuun alusta. Vastaanotto on ollut positiivinen.

– Kyselyitä on tullut kivasti. Kukaan ei taida tehdä tällaista Suomessa.

Hyvi keksi yritysidean mennessään itse naimisiin pari vuotta sitten. Hän halusi löytää ekologisen hääpuvun, mutta se ei ollut helppoa.

– Tein puvun lopulta itse, mutta halusin katsoa mitä oli tarjolla. Kävi ilmi, että hirveästi ei ole vaihtoehtoja.

Hyvi on opiskellut kauppatieteiden maisteriksi ympäristöjohtamisesta ja työskenteli kestävän kehityksen asiantuntijana Suomessa ja Tanskassa. Yritysidean saatuaan hän päätti ottaa opintovapaan ja lähteä Omniaan opiskelemaan pukuompelijaksi. Juhlapukujen suunnittelu ja tekeminen oli ollut harrastus jo pitkään.

Yrittäjyydessä yhdistyvätkin ekologiset ja eettiset arvot intohimoon tehdä kauniita pukuja.

– Kun opintovapaa loppui, irtisanouduin. Hyppy yrittäjyyteen oli iso ja mietitytti paljon, mutta olen saanut mielenrauhan asian kanssa. Ei tässä mitään hätää ole.

Hyvin puvuissa on paljon vintagepitsiä, jotka ovat peräisin muun muassa verhoista 50-, 60- ja 70-luvuilta. Tyylissä yhdistyvät skandinaavinen keveys ja boheemiset kukat vintageen.

– Tärkeintä on, että puvut ovat kevyitä ja mukavia päällä. Mallistossa on myös haalareita, kaikki eivät ole mekkoihmisiä.

Laura Hyvi Bridal

MITÄ: Vastuullisia hääpukuja laadukkaista vintage-pitseistä.

KUKA: Laura Hyvi

PERUSTETTU: 2018

KOTIPAIKKA: Studio Sturenkadulla Helsingissä

MITÄ SEURAAVAKSI: Kun myynti pääsee vauhtiin, toimintaa voi kasvattaa alihankintaompelijoiden avulla. Sopimuksia yhteistyöstä on jo tehty.  

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuva: Meeri Utti