Etsi

Emergency banner

Kansainvälistyminen

Vöner kasvaa uusille markkinoille harppauksin

Vöner lähti ensin Viroon, mutta nyt se on valmis suuremmillekin markkinoille.

Vehnäproteiinista kebab-lihan korviketta tekevä Vöner on edennyt nopeasti Suomessa.

Keväällä 2017 perustettu yritys avasi viime syksynä ravintolamyynnin myös 15 virolaisessa ravintolassa, ja teki viime vuonna jo lähes miljoonan euron liikevaihdon.

- Tuoteperhe laajeni helmikuussa kahdella kastikevaihtoehdolla. Virossa alkaa nyt keväällä myynti myös Selver-ruokakaupoissa kolmessa eri kaupungissa. Kotimaassa tuoteperhe laajenee K- ja S-ryhmien valikoimissa kananmakuisella Not KotKot -vönerillä. Tehtaan kapasiteettia ollaan kasvatettu nelinkertaiseksi, perustaja Siva Parlar listaa.

Nyt Vöner on viittä vaille valmis lähtemään Ruotsin markkinoille. Iso-Britanniaankin yritys olisi valmis, mutta Brexit pistää kapuloita rattaisiin.

- Menemme sinne heti, kun tiedämme, miten se kannattaa tehdä. Ranskan ja Norjan valmistelut ovat käynnissä ja mietimme, milloin voisimme lähteä niille markkinoille.

Kuluvana vuonna Vöner voi vähintään tuplata liikevaihtonsa, mikäli asiat menevät suunnitelmien mukaan. Myös tulevaisuudensuunnitelmia on kehitteillä.

- Meillä on 24-27 reseptiä kehitteillä, joita ei ole vielä julkaistu. Ne tulevat ulos 5-10 vuoden sisällä, Parlar kertoo.

 

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi