29.4.2019 klo 14:44
Uutinen

Marketista Arkadianmäelle – ”Ei varmaan montaa kansanedustajaa näe kassalla töissä”

Kauppiaaksi, neljäs lapsi ja Arkadianmäelle. Yrittäjä Mikko Lundénin vauhdikas vuosi huipentui hurjaan äänisaaliiseen ja kansanedustajuuteen.

Mikko Lundénin kahdessa työssä on yllättävänkin paljon samaa. Sekä K-kauppiaana että kansanedustajana on tärkeä jutella ihmisten kanssa ja kuunnella heidän toiveitaan. Molemmissa töissä Lundén haluaa korostaa myös suomalaisen ruuan ja työn tärkeyttä.

K-Market Someron kauppias valittiin huhtikuun vaaleissa eduskuntaan 4500 äänellä perussuomalaisten listoilta.

– Ensimmäinen työpäivä oli aikamoinen kokemus, Arkadianmäki on upea paikka.

Lundén aikoo silti työskennellä edelleen myös kaupassa lähinnä viikonloppuisin.

– Ei varmaan montaa kansanedustajaa näe kassalla töissä. On tärkeätä jutella ihmisten kanssa ja pyrkiä toteuttamaan heidän toiveitaan. Viihdyn kaikkien kanssa.

Pääteemana Lundénilla oli vaaleissa suomalaisen ruuan arvostus. Ennen yrittäjyyttä hän työskenteli kaupassa muun muassa lihatiskillä. Omassa kaupassaan hän sanoo myyvänsä vain kotimaista lihaa.

– Kyllä tuottajahinnat huolestuttavat ja miten suomalaisen maatalouden käy. Aihe on täällä maatalouspitäjässä tärkeä.

Lundénin vuosi on ollut vaiheikas, sillä hän tuli valituksi kauppiaaksi Somerolle viime kesänä. Viime vuoden puolella syntyi perheen neljäs lapsi, ja huhtikuussa oli edessä kansanedustajan työ.

Kauppiasyrittäjyyden, kansanedustajuuden ja neljän lapsen vanhemmuuden yhdistäminen vaatii suunnitelmallista ajankäyttöä. Lundén aikoo pendelöidä kotoaan Salosta junalla päivittäin Helsinkiin, sillä junassa on mahdollisuus tehdä myös töitä.

Kauppias luottaa täysin osaavaan viiden hengen myymälätiimiinsä. Myös vaimo aloittaa työt kaupassa vauvan hieman kasvettua.

– Perhe menee kuitenkin kaiken edelle. Uskon, että pystyn kaikki sovittamaan yhteen.

Jostain Lundén aikoo nipistää aikaa myös punttisalilla käymiseen ja penkkiurheiluun.

– Niistä saa energiaa työntekoon. Olen armoton TPS:n ja Chelsean kannattaja.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuva: Ilkka Ärrälä