6.5.2019 klo 12:21
Uutinen

Suomessa suosittu OnePlus julkaisee pian uuden älypuhelimen: Tämä siitä tiedetään jo nyt

OnePlus on hallinnut useaan otteeseen Suomen myydyimpien älypuhelinten tilastoja. Uusi versio lupaa parannuksia muun muassa kameroihin.

OnePlus julkaisee ensi viikon tiistaina ennakkotietojen mukaan kaksi uutta OnePlus 7 -mallia, joista toinen kantaa lisänimeä Pro. Tästä Pro-mallista odotetaan Suomen markkinoille myös 5G-versiota huhti-kesäkuun aikana. Elisa on jo aikaisemmin kertonut tuovansa Suomessa myyntiin OnePlussan 5G-version.

OnePlus on ollut Suomessa suosiossa jo vuosien ajan. Laite oli vuoden 2016 keväästä lähtien myynnissä yksinoikeudella Elisan valikoimissa mutta sittemmin myynti on vapautunut myös muille.

Tulevaan puhelimeen odotetaan parannuksia muun muassa kameroihin. Vahvistettujen tietojen mukaan Oneplus 7:n takaa löytyy kolme takakameraa ja 3-kertainen optinen zoom. Pääkameran kennon koko on todennäköisesti 48 megapikseliä.

Prossa nopeampi lataus ja erikoinen selfie-kamera

Pro erottuu edullisemmasta OnePlus 7 -versiosta kameroiden määrällä. Perusmallissa takakameroita on kaksi. Pro-versiossa on lisäksi näppärä selfie-kameraratkaisu. Kamera nousee esiin laitteen uumenista, jolloin sille ei tarvitse varata tilaa näytöstä. Optinen kuvanvakaaja on ilmeisesti vain Pro-mallissa. Pro erottuu edukseen myös nopeammalla 30 watin pikalatauksella.

OnePlus on keskittynyt parantamaan nopeuttamaan kameran käyttöä lyhentämällä laukaisuviivettä. Vahvistettujen tietojen perusteella laukaisuviivettä olisi onnistuttu pienentämään 0,3 sekuntiin.

Tekniikkafriikit saattavat innostua OnePlussan vahvistamasta tiedosta, jonka mukaan sen Pro-malli tukee maailman ensimmäisenä HDR10+ -videotoistoa ja nopeampaa UFS 3.0 -tallennusmuistia.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi