Etsi

Yrittäjyys

Somerolainen Arskametalli palkitsi työntekijöitään Suomen Yrittäjien ansioristeillä

Arskametalli täytti osakeyhtiönä 30 vuotta. Sen kunniaksi yritys palkitsi työntekijöitään.

Somerolainen viljankuivaamiseen ja varastointiin erikoistunut Arskametalli on palkinnut yrityksensä työntekijöitä Suomen Yrittäjien ansioristeillä.

Perheyritys on toiminut vuodesta 1958, mutta osakeyhtiömuotoisena 30 vuotta. Veljekset Jari ja Janne Käkönen jatkavat isoisänsä ja isänsä työtä.

– Aloimme saada onnitteluita tasavuosista. Siitä tuli idea palkita työntekijöitä, koska emme ole aikaisemmin palkinneet, yrittäjäosakas Jari Käkönen kertoo.

Työntekijät eivät tienneet palkinnoista etukäteen, vaan heidät oli kutsuttu kakkukahveille. Paikalla oli Someron Yrittäjien puheenjohtaja Juha Wiskari, joka jakoi merkit.

Arskametallissa on paljon pitkiä työuria ja vähän vaihtuvuutta. Eläkkeelle on jäänyt noin 10 työntekijää vuosien mittaan.

– Tämä on aika erikoisala. Lisäksemme Suomessa on kaksi toimijaa ja maailmallakin kymmenkunta. On hyvä, ettei vaihtuvuutta ole paljon, koska tämä työ vaatii vähän itseopiskelua. Ilmeisesti meidän työntekijöillä on myös kohtuullisen hyvät oltavat, Käkönen sanoo.

Arskametalli on laajentunut Jari Käkösen mukaan viidestä kahdeksaan vuoden välein. Nytkin yritys kertoo Facebook-sivuillaan, että kuokka on lyöty maahan ja uusi tuotantohalli nousee tontille. Se tietää lisää rekrytointeja, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

– Vielä emme kerro, mitä siellä hallissa tullaan tekemään. Lisärekrytointeja voi tulla viisi tai enemmänkin, Käkönen kertoo.

 

Arskametallin palkitut ovat: 

Timanttiristi: Heikki Kolattu (38 työvuotta)

Kultaristi: Pertti Nieminen (29), Antti Kauppinen (23), Janne Käkönen (22), Jari Käkönen (22), Jani Lindroos (21), Tommi Puuska (21)

Hopearisti: Erno Känkänen (17), Jani Kylämäki (16, ei kuvassa), Teet Laanemets (12), Sami Käkönen (11), Mika Lehto (11), Vesa Launiainen (10)

 

Katso, miten Suomen yrittäjien ansiomerkit syntyvät tästä jutusta.

 

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi