26.5.2019 klo 12:50
Uutinen

Vuoden nuori yrittäjä Jarna Kaplas vie palkintorahoilla työntekijänsä Toscanaan: ”Hienoa olla esikuva muille”

Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Jarna Kaplas päätti jo hyvissä ajoin etukäteen, mihin käyttää mahdolliset voittorahat.

Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplakselle osoitettu 20 000 euron pääpalkinto käytetään suurimmaksi osaksi yrityksen työntekijöiden palkitsemiseen Toscanan-matkalla.

– Vaikka itse olenkin tässä keulakuvana niin arvostan valtavasti niitä ihmisiä, joiden kanssa olen tehnyt töitä viimeisten yhdeksän vuoden aikana.

Kaplas sai tietää voitostaan vasta seistyään lavalla muiden finalistien kanssa.

– Olen nöyrän kiitollinen. Tuntuu sairaan upealta, että voin olla esikuvana myös muille yrittäjille.

– Suurimpana saavutuksenani pidän sitä, että saimme Mortonin visiosta koko Rautalammin kunnan visio eli Rautalampi takaisin maailmankartalle.

Tarkemmin Jarna Kaplaksen yrityksestä voit lukea täältä.

Iso panostus tuotekehitykseen

Mortonin mottona on taistella tylsyyttä vastaan.

– Ajatuksena on kannustaa tekemään välillä jotain villiä ja hassutella paikoissa, joissa ei muuten tulisi hassuteltua. Elämän ei tulisi olla aina niin ennalta arvattavaa.

Mortonin ravintolat ovat avoinna kesäisin. Talvisin yritys panostaa tuotekehitykseen ja keskittyy myös laajentamaan toimintaansa uusiin kaupunkeihin. Tällä hetkellä Morton toimii muun muassa Kuopiossa ja Varkaudessa.

– Tästä eteenpäin tavoitteena on kasvattaa Mortonia ja tehdä siitä entistä parempi versio joka kesä.

Toiseksi Vuoden nuori yrittäjä 2019 -kilpailussa nousi Lehmus Roastery Oy:n toinen omistaja Arttu Muukkonen ja kolmanneksi Trustmary Goupin perustaja Johannes Karjula Keski-Suomesta. Lue lisää finalisteista täältä.

Teksti ja video: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi