28.5.2019 klo 09:16
Uutinen

Elisa käynnistää 5G-liittymien myynnin – nopeaa mobiiliverkkoa tukevat älypuhelimet tulossa pian

Elisa tuo ennakkomyyntiin 5G-puheliittymät ja 5G-puhelimet kuluttaja-asiakkaille ja yritysasiakkaille.

Teleoperaattori Elisa on aloittanut 5G-puheliittymien ja -puhelinten ennakkomyynnin. 5G-liittymiä on saatavilla kahdessa eri nopeusluokassa: 1 Gbit/s sekä 600 Mbit/s. Liittymien täysi nopeus saavutetaan 5G-verkossa. Liittymän voi hankkia jo nyt, sillä se toimii myös 4G-verkossa parhaillaan saatavilla olevilla maksiminopeuksilla. Liittymien toimitukset alkavat arviolta juhannuksen jälkeen.

5G-liittymien hinnoittelua tullaan muokkaamaan siten, että käyttöä hinnoitellaan nopeuden ohella myös latenssin eli vasteajan mukaan, Elisan tiedotteessa kerrotaan.

Yksi ensimmäisistä tarjolle tulevista 5G-älypuhelimista on ZTE Axon 10 Pro 5G, joka on Elisalla ennakkomyynnissä. OnePlus 7 Pro 5G -älypuhelimen ennakkomyynti alkaa 6. kesäkuuta ja puhelin on saatavilla tämän hetken tiedon mukaan kesäkuun lopussa.

Elisan mukaan yritysasiakkaat hyödyntävät älypuhelimia yhä monipuolisemmin.

‒ 5G-aikakausi on aluillaan, ja näemme tällä hetkellä vasta vilauksia siitä, mihin kaikkeen 5G tuo muutoksia ja mullistuksia. Varmaa on kuitenkin, että olemme suuren ja merkittävän teknologisen murroksen kynnyksellä, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson kertoo yhtiön tiedotteessa.

Elisan 5G-verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet.

Kuva: Getty Images

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi