Etsi

Yksinyrittäjä

Yksinyrittäjien määrä on kasvanut – Nyt heitä myös palkitaan

Yksinyrittäjien määrä on kasvussa. Nyt heidän merkitystään yhteiskunnassa halutaan korostaa palkitsemalla Vuoden yksinyrittäjä Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä.

Yksinyrittäjiä oli vuonna 2018 Tilastokeskuksen mukaan 182 000, joista miehiä oli 108 000 ja naisia 74 000. Yksinyrittäjien määrä kasvoi edellisvuodesta 12 000.

Pitkään jatkunut yksinyrittäjien määrän kasvu pysähtyi vuonna 2017, mutta palasi kasvu-uralle jälleen viime vuonna. Kasvava joukko ansaitsee tunnustusta ja huomiota.

Suomen Yrittäjät ja Fennia ovat perinteisesti jakaneet Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot joka syksy Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä. Tänä vuonna palkitaan ensimmäistä kertaa Vuoden yksinyrittäjä. Lue lisää täältä

– Palkinnolla haluamme nostaa yksinyrittäjien arvostusta ja osoittaa yksinyrittäjien merkitystä yhteiskunnassa. Yksinyrittäjien joukossa on valtavan paljon hienoja yrittäjätarinoita, oman alansa vahvaa osaamista. Harvemmin nämä yrittäjät kuitenkaan paistattelevat valtakunnallisen median otsikoissa. Yksinyrittäjäpalkinto on tärkeä osoitus siitä, miten tärkeä, jokainen yksinyrittäjä on, toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi sanoo.

Lokakuussa palkittavia yksinyrittäjiä voi ilmoittaa ehdolle palkinnonsaajaksi 17.6. saakka. Yksinyrittäjäpalkinnon kriteerejä ovat muun muassa yksinyrittäjänä toimiminen vähintään viisi vuotta sekä esimerkillinen toiminta, josta muutkin voivat oppia.

Kilpailuun ilmoittautuminen on helppoa. Yrittäjien nettisivuilta löytyvän lomakkeen voi täyttää yrittäjä itse tai ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa yrittäjän hyvin tunteva.

– Nyt toivomme yksinyrittäjiltä ilmoittautumisia kilpailuun laajoin joukoin. Palkitut saavat 5 000 euron palkinnon ja Yrittäjäpatsaan. Sanotaan, että vaatimattomuus kaunistaa, mutta tähän kilpailuun ilmoittautumisessa vaatimattomuus kannattaa siirtää syrjään. Rohkeasti mukaan kilpailuun, se ei maksa mitään, Hämeenniemi kannustaa.      

Suomen Yrittäjien jäsenistä 58 prosenttia on yksinyrittäjiä, joten heidän asioistaan huolehtiminen on järjestölle tärkeää.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi

 

Lomakkeen löydät täältä