Etsi

Digi

5G-puhelinten valikoima kasvaa – Huawein uutuusmallin ennakkomyynti alkoi Elisalla

Tarjolla olevien 5G-laitteiden määrä kasvaa Suomessa hiljalleen. Uusin tulokas on Huawei Mate 20 X 5G.

Elisa on jo aiemmin kertonut aloittaneensa Huawein ja HTC:n 5G-reitittimien sekä OnePlusin ja ZTE:n 5G-puhelinten ennakkomyynnin. Nyt operaattorin 5G-puhelinten valikoimaa täydentää Mate 20 X 5G, jonka toimitukset alkavat arviolta heinäkuun loppuun mennessä.

Elisan 5G-verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet. Vuoden 2019 aikana se laajenee useisiin eri kaupunkeihin. 

Huawei Mate 20 X 5G -puhelinta hallitsee iso 7,2-tuumainen kosketusnäyttö. Laitteessa on Mate Pro -mallin tavoin kolme kameraa, joista yksi on varustettu 40 megapikselin kennolla. Toisessa kamerassa on 20 megapikselin superlaajakulmalinssi ja kolmannessa kahdeksan megapikselin teleobjektiivi. Laitteen etupuolelta löytyy 24 megapikselin selfie-kamera.

Google-päivitykset normaalisti

Tehokäyttäjän kannalta oleellinen ominaisuus on 4200 milliampeeritunnin akku ja tuki 40 watin pikalataukselle. Puhelin toimitetaan uusimmalla Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäversiolla.

Yhdysvaltain hallinnon kauppapoliittinen yhteistoimintakielto ei vaikuta Huawein nykyisten puhelinten ominaisuuksiin. Huawei ja Google lupaavat puhelimelle kaikki Googlen päivitykset puhelimen koko laitteen elinkaaren ajan.

Huawei Mate 20 X 5G -älypuhelin on saatavilla smaragdinvihreänä. Uutuuspuhelimen suositushinta on 999 euroa. Puhelimen toimitukset alkavat Suomessa heinäkuun loppupuolella.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi