Etsi

Emergency banner

Digi

Uutuuspalvelu lupaa siirtää 100 gigaa yhdellä lähetyksellä – hinta parin suoratoistopalvelun verran kuukaudessa

Dropbox on käynnistänyt uuden Transfer-palvelunsa, jonka avulla voi siirtää isoja tiedostopaketteja kerralla.

Transfer-tiedonsiirtopalvelu erottuu kilpailijoistaan siirron enimmäismäärällä. Palvelun käyttäjä voi lähettää kerrallaan 100 gigatavun verran tiedostoja.

Esimerkiksi suositun Wetransfer-palvelun ilmaisversiolla voi lähettää kaksi gigaa dataa kerrallaan. Maksullisella versiolla raja nousee 20 gigatavuun.

Ilmaiseksi ei Dropbox palvelua tarjoa. Palvelun julkaiseman hinnaston mukaan maksuttomalla versiolla voi siirtää vain 100 megatavua kerrallaan eli selvästi vähemmän kuin Wetransferilla.

Dropbox Plus -palvelulla siirron enimmäismäärä on kaksi gigatavua ja Professional-versiolla päästään sataan gigatavuun. Tällöin kuukausihinta on noin 18 euroa.

Yrityksille suunnatun professional-paketin tilaaja voi määritellä, milloin tiedostopaketin latauslinkki umpeutuu. Professional-tilaaja saa myös statistiikkapalvelun, joka kertoo muun muassa tiedostojen katselukerrat. Lisäksi yritys voi liittää tiedostopakettiin haluamansa logon.

Dropbox Transfer on vielä betatestausvaiheessa. Testiohjelmaan osallistuville käyttäjille lähetetään sähköpostiin linkki, jolla pääsee kokeilemaan palvelua. Laajemmalla käyttäjäjoukolla palvelu on tulossa lähiaikoina.

Kuva: Dropbox

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi