Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Koulutus

Turussa iloitaan koulutuspäätöksestä: "Myönteinen viesti yrityksille"

Varsinais-Suomen Yrittäjien Hanna Munter kiittelee opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti torstaina, että Turun yliopiston koulutusvastuisiin lisätään tekniikan koulutusalalla konetekniikka ja materiaalitekniikka.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Hanna Munterin mukaan päätös vaikuttaa positiivisesti alan investointeihin.

– Lounais-Suomen osaajapulaa paikkaamaan viriteltiin vuonna 2017 tekniikan alan yliopistojen verkostoyhteistyö FiTech. FiTech toimi akuutin työvoimapulan hoitamiseen, mutta maakuntamme ja koko Lounais-Suomi on tarvinnut ja peräänkuuluttanut positiivisen rakennemuutoksen hallintaan pysyvämpiä työkaluja, Munter sanoo. 

Turun yliopiston uusilla koulutusvastuilla vastataan erityisesti Lounais-Suomen diplomi-insinööripulaan. Ensimmäiset uudet DI-opiskelijat aloittavat vuoden päästä syksyllä 2020.

– DI-koulutuksen laajennus tuo alueellemme tekniikan koulutukseen pidempiaikaista vakautta, jota yliopistojen kehittämistyö ja korkeakoulujen yhä tiiviimpi yhteistyö vaativat. Alueemme elinkeinoelämälle tämä päätös antaa varmuutta tulevista tekniikan huippuosaajista ja varmasti toimii myönteisenä vaikuttimena alan yritysten investointipäätösten taustalla, Munter toteaa.

Kuva: Getty Images

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi