Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Moni tekee kuten Jonna – Osakepääomavaatimuksen poisto oli ratkaiseva askel yrityksen perustamiseen: "Jokaisen yrittäjän etu"

Heinäkuun alussa voimaan astunut osakepääomavaatimuksen poistuminen oli lähtölaukaus monen uuden osakeyhtiön perustamiseen.

Keravalainen Jonna Lönnroth on yksi niistä sadoista, jotka päättivät perustaa osakeyhtiön heti kun 2500 euron osakepääomavaatimus heinäkuun alussa poistui.

– Meillä oli tuote, joka piti erottaa toisesta yrityksestä omaksi toiminnakseen. Koska osakepääoma poistui heinäkuussa, jäimme odottamaan lakimuutosta ennen yrityksen perustamista.

Heinäkuun alku on ollut erityisen vilkasta aikaa mitä tulee osakeyhtiöiden perustamiseen. Yrittäjäsanomat kertoi aikaisemmin PRH:n kiireistä. Uusia yrityksiä perustettiin heinäkuun ensimmäisen 11 päivän aikana enemmän kuin normaalisti yhden kuukauden aikana.

Lönnroth on toimitusjohtajana uudessa yrityksessä, joka myy älykästä ajanvarausjärjestelmää nimeltä APPTZ.APP.

– Osakepääoman maksaminen ei toki olisi ollut este yritystoiminnan eriyttämiselle, mutta se kuitenkin helpotti prosessia huomattavasti.

Lönnrothin mielestä osakepääomaperuste on ollut kaiken aikaa keinotekoinen.

– Mielestäni 2500 euron summalle ei ole ollut perustetta, koska osakepääoman tarve vaihtelee. Jokainen yrittäjä voi arvioida itse, kuinka paljon haluaa liiketoiminnan aloittaessa tilille laittaa.

Oletko vastikään perustanut yrityksen? Lue opas yrittäjän ensimmäiseen vuoteen täältä.

Kuva: Jonna Lönnröthin kotialbumi

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi