31.7.2019 klo 14:23
Uutinen

”Ei ihan perusparturiliike” – länsimainen ja itämainen osaaminen yhdistyy BGD Barberissa

BGD Barbers yhdistää idän ja lännen osaamisen. Tekijöinä on muun muassa turvapaikanhakijoita.

Teemu Heiskanen päätyi pari vuotta sitten sitten Startuprefugeesin järjestämään pitsaustilaisuuteen, jossa esiteltiin parturiosaamista. Erilaiseksi osaamisen teki, että nämä parturit olivat Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita.

Turvapaikanhakijoiden osaaminen vakuutti ja Heiskanen päätti perustaa parturiliikkeen yhdessä äitinsä Johanna Ahlbergin kanssa.

– Tässä innostaa, ettei kyseessä ole ihan perusparturiliike. Olen oppinut paljon aivan muista asioista kuten arvostuksesta, perheestä ja kulttuurista. Tämä on ollut mahtava matka kulkea, enkä vaihtaisi sitä mistään hinnasta. Heiskanen kertoo.

BGD Barbers avattiin Kamppiin Helsinkiin marraskuussa 2017. Pitkään alalla toiminut yrittäjä Ahlberg toimii taustalla mentorina, ja Heiskanen hoitaa käytännön asioiden pyörittämisen.

Nyt liikkeessä työskentelevät parturi Soray Irakista, kampaaja Najila Brasiliasta, Niki Italiasta ja suomalainen parturiharjoittelija Benjamin.

Suurin osa asiakkaista on suomalaisia tai Suomessa työskenteleviä ulkomaalaisia. He arvostavat länsimaisen ja itämaisen parturi-kampaamo-osaamisen yhdistämistä. Tarjolla on muun muassa kulmakarvojen lankausta ja parranajoa veitsellä.

Heiskanen kertoo tehneensä paljon paperitöitä oleskelulupien saamiseksi. Liike on kuitenkin menettänyt muutamia työntekijöitä karkotusten takia.

– Oleskelupien haku on rankkaa enkä halua enää sitä tehdä. On arpapeliä, kuka saa jäädä.

Liikkeen parturit ja kampaaja toimivat kevytyrittäjinä. Heiskasen mukaan työhön kiinni pääseminen on parasta kotouttamista.

– Niin paljon on osaavaa jengiä tyhjän panttina.

Alun perin kaikki työntekijät olivat turvapaikanhakijoita. Nykyisistä työntekijöistä kampaaja Najila on muuttanut Suomeen parisuhteen takia. Hän tekee asiakkaille muun muassa vaativia värjäyksiä.

– Ei ole väliä, mistä ja miten on tullut Suomeen. Tärkeintä on ihminen ja hänen taitonsa, Heiskanen korostaa.

BGD Barbers on kutsuttu Flow-festivaaleille, jossa yritys stailaa asiakkaat ilmaiseksi MakeGood-konseptilla.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuva: Meeri Utti

Teemu Heiskanen

HISTORIA:

Teemu Heiskanen aloitti yhteistyön turvapaikanhakijoiden kanssa syksyllä 2017 ja näin syntyi BGD Barbers. Osa työntekijöistä on saanut karkotuksen Suomesta.

NYKYISYYS:

Johanna Ahlberg toimii mentorina ja Teemu Heiskanen hoitaa yrityksen käytännön pyörittämisen. Liikkeessä työskentelee kolme ulkomaalaista osaajaa ja suomalainen harjoittelija. Suurin osa asiakkaista on suomalaisia.

TULEVAISUUS:

BGD Barbers järjestää kursseja ja opettaa erilaisia parturi- ja kampaamotekniikoita suomalaisille alan tekijöille. Asiakkaat ovat löytäneet meidät hyvin ja siksi etsimmekin lisää lahjakkaita ja motivoituneita ammattilaisia.