2.8.2019 klo 08:00
Uutinen

Entisen NHL-pelaajan Ville Leinon vaatefirma tekee hyvää tulosta – Billebeino tähyää nyt Eurooppaan

NHL-kaukaloissa pelannut Ville Leino tekee kovaa tiliä nyt myös vaatebisneksessä. Leinon ja Juhani Putkosen vaatemerkki Billebeino nosti liikevaihtonsa päättyneellä tilikaudella 2,3 miljoonaan euroon, josta kertyi voittoa 446 000 euroa.

– Töitä tämän eteen on totta kai tehty paljon. Tiimi on toiminut todella hyvin koko vuoden ja ollaan taas viety toimintaamme entistä ammattimaisempaan suuntaan, Ville Leino kehuu.

Billebeino ammentaa suunnittelussa urheilusta, musiikista, taiteesta ja kaduilta. Yrityksen liikevaihto kohosi edelliseltä vuodelta 30,7 prosenttia. Tulos oli 22 000 euroa parempi kuin edellisellä tilikaudella.

35-vuotias Leino pelasi NHL:ssä Detroit Red Wingsin, Philadelphia Flyersin ja Buffalo Sabresin joukkueissa. Hän lopetti jääkiekkouran kevääseen 2017, jonka jälkeen hän on suunnitellut Billebeinon vaatteita.

Billebeinon brändi on näkynyt vahvasti etenkin sosiaalisessa mediassa. Yritys on tunnettu myös yhteistyömallistoistaan. Vuonna 2018 yhteistyötä tehtiin erävaatemerkki Sastan, Hartwallin Original Long Drinkin, Vespa-skoottereiden ja Phantomin, eli sarjakuvasankari Mustanaamion tuotemerkin kanssa.

– Kaikki yhteismallistot ovat olleet upeita juttuja ja tärkeä osa meidän liiketoimintaamme, joten toivottavasti niitä nähdään lisää myös tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Juhani Putkonen sanoo.

Heinäkuussa Billebeino julkaisi yhteisen malliston urheiluvaatteista ja -välineistä tunnetun Umbron kanssa. Mallisto keskittyy jalkapalloon ja katumuotiin.

Tulevaisuuden suunnitelmissa Leinolla ja Putkosella on jatkaa brändin viemistä yhä enemmän myös Suomen rajojen ulkopuolelle, muualle Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Tunnusteluja tehdään Saksan ja Tanskan messuilla.

– Tänä vuonna viritetään kansainvälistymistä taas entistä enemmän, sillä uskomme ajan olevan kypsä siihen. Mutta aika näyttää, omalla tavallamme jatketaan tekemistä ja itsemme näköisesti. Töitä, töitä ja lisää töitä, Leino korostaa.

Valtaosa Billebeinon huppareista, swetareista ja t-paidoista valmistetaan yhteistyössä Pure Waste Textilesin kanssa 100-prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista, joihin ei tuhlata lainkaan vettä.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Billebeino