Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Puheenaihe

Muotiyhtiö Samuji saattaa välttää konkurssin – Joukkorahoituksesta väliaikainen pelastus

Samujin käynnistämään joukkorahoituskampanjaan on osallistunut jo yli 560 rahoittajaa.

Helsingin Sanomien heinäkuinen uutinen järkytti monia suomalaista muotialaa seuranneita. Lehti uutisoi työeläkeyhtiö Ilmarisen hakevan Samuji Oy:n konkurssiin hoitamattomien työeläkemaksujen vuoksi. Muotitalolla on ollut rästissä 160 000 euron maksut tältä ja viime vuodelta.

Marimekon pääsuunnittelijana tunnetuksi tullut Samu-Jussi Koski perusti muotitalo Samujin vuonna 2009. Yritys valmistaa vaatteiden lisäksi kodintekstiilejä.

Noin viikko sitten Samuji kertoi käynnistäneensä joukkorahoituskampanjan Mesenaatti-sivustolla. Eiliseen mennessä kampanjaan oli osallistunut yli 560 rahoittajaa.

Kampanjan tavoitteena oli kerätä vähintään 150 000 euroa. Tiistaiaamuna rahoittajia oli koossa yli 600 ja rahoituksen määrä oli noussut 205 000 euroon, mikä antaa Samujille vähintäänkin toivottua lisäaikaa. Summalla saadaan maksuun työeläkemaksurästit, joiden takia Ilmarinen on hakenut yhtiötä konkurssiin.

Kampanja on käynnissä edelleen. Sen tavoite on 400 000 euroa. Tämä mahdollistaisi syksyn malliston tuotannon jatkamisen.

Helsingin Sanomien mukaan yhtiön talousvaikeuksien taustalla ovat etenkin New Yorkin valloituksen epäonnistuminen ja kahden suuren jälleenmyyjän lopettaminen.

Kuva: Samuji

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi