Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys

Tamperelaista K-kauppiasta on syytetty paikallisen yrittäjän syrjimisestä – haki Boltseja myyntiin S-ryhmästä

Boltsi voitti S-ryhmän sponsoroiman tv-ohjelman. Asiakas ei tiedä, miksi hittituotetta ei löydy K-kaupoista.

Tamperelaisen K-Supermarketin kauppias Ari Ruissalo kertoi tänään Pirkanmaan Osuuskaupan Facebook-profiilissa käyneensä ostamassa Leivon Leipomon Boltsi-pyöryköitä myyntiin omaan kauppaansa.

Boltsit ovat Leivon Leipomon kaurasta ja siemenistä valmistettuja pyöryköitä, jotka voittivat Suomalainen Menestysresepti 2019 -kilpailun. S-ryhmä sponsoroi kilpailua ja voittajatuote pääsi yksinmyyntioikeudella S-ryhmän jakeluun. Sitä ei siis ole saatavilla K-ryhmän kaupoissa.

– Eihän asiakas ymmärrä yksinmyyntioikeudesta, vaan minä olen saanut jopa aggressiivishenkisiä kyselyitä, miksi en tue paikallisen yrityksen tuotetta. Minä haluan palvella asiakkaitani, joten sitten tuotetta haetaan vaikka S-ryhmästä, Ruissalo kertoo.

Boltsien kysyntä alkoi heti seuraavasta päivästä, kun kilpailu ratkesi. Ruissalon mukaan hänen julkinen päivityksensä oli hieman näpäytys myös Leivon Leipomolle, koska leipomo ei toimita tuotteitaan K-ryhmään.

Ruissalon mukaan siinä, että kauppias käy toisen ryhmän kaupassa hankkimassa tuotteita, ei ole mitään uutta.

– Olen toiminut kauppiaana vuodesta 1993, ja näin on tehty ennenkin. Sosiaalinen media vain tekee asiasta isomman kuin se on, Ruissalo tuumii.

 

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi