Etsi

Emergency banner

Digi

Uutuus-nokialainen kestää rankempaakin käsittelyä – Ei rikkoudu edes pudotuksesta betonille

Uusi Nokia-puhelin on suunnattu niille, joiden puhelimet yleensä rikkoutuvat esimerkiksi työmaalla.

Takavuosina tavallista kestävämpiä älypuhelimia löytyi useamman valmistajan mallistosta, mutta sittemmin niiden tarjonta on vähentynyt merkittävästi. Osasyynä on isojen kosketusnäyttöjen yleistyminen.

Nokia-puhelinten nykyinen valmistaja HMD Global esitteli tänään Berliinissä uusia puhelinmalleja, joiden joukosta löytyy kestävärakenteinen peruspuhelin Nokia 800 Tough. Puhelin on suunniteltu lähinnä käyttäjille, jotka tarvitsevat tavallista kestävämpää älypuhelinta esimerkiksi työssään.

Uutuuspuhelin on valmistettu kestämään vettä, pölyä ja pudotuksia. Valmistaja lupaa, että laite kestää pudotuksen betoniin vajaasta parista metristä. Kumireunat suojaavat laitetta myös muilta kolhuilta.

Työskentelyä Nokia 800 Toughin kanssa on helpotettu siten, että puhelimen kosketusnäyttöä voi käyttää hansikkaat kädessä. Lisäksi laitteen luvataan kestävän varsin äärimmäisiä lämpötiloja kylmästä kuumaan.

Liikkuvaa työtä tekeviä helpottanee myös se, että HMD Global lupaa uutuudelleen 43 päivän akunkeston valmiustilassa. Ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa kamera led-salamalla, taskulampputoiminto, Google Assistant-puheentunnistus ja Googlen sovelluskauppa. Puhelin tukee 4G-verkkoja ja siihen on esiasennettu Facebook- ja WhatsApp-sovellukset.

Uutuuspuhelimen toimitukset käynnistyvät lokakuussa. Laite tulee myyntiin mustan värisenä 109 euron hintaan.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi