Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Näin iPhone uudistui – Apple toteutti pitkään odotetun toiveen

IPhone 11 tuo parannuksia lähinnä kameraan ja akun kestoon.

Apple esitteli eilen illalla Suomen aikaa uuden iPhone-malliston. Viime vuonna esitelty iPhone XR sai seuraajan iPhone 11:sta. Malliston lippulaiva on iPhone 11 Pro, joka puolestaan on seuraaja edellisen sukupolven iPhone XS:lle ja sen isompi malliversio iPhone XS Maxille.

Uusien mallien näytöt ovat saman kokoisia kuin edellisissä malliversioissa. Pro-version ostaja saa käyttöönsä hieman perusmallia tarkemman näytön, parannetun vesitiiviyden (kestää upotuksen neljään metriin) sekä aikaisempaa kestävämmän näyttölasin. Pro-mallien runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Myös kameraominaisuudet ovat Pro-mallissa paremmat kuin perus-11:ssa. Pro tarjoaa kolme takakameraa, perusmalli kaksi. iPhone 11:ssa takaa löytyy 12 megapikselin pääkamera ja 120 asteen ultralaajakulmakamera. Pro-versiossa kameravalikoimaa on täydennetty optisella zoomilla varustetulla telekameralla.

Uutta kaikissa uusissa iPhoneissa on kamerasovelluksesta löytyvä yökuvaustila. Videokuvauksen kuvanvakautusta on parannettu. Petrausta on myös etukamerassa, jonka tarkkuutta on parannettu 12 megapikseliin. Etukameralla voi kuvata myös 4K-videoita.

Akku kestää pidempään

Aikaisemmista iPhoneista tuttu Face ID -kasvontunnistusteknologia on parantunut siten, että laite tunnistaa kasvot laajemmalta alueelta.

Kuten aikaisemminkin uusien malliensa kohdalla, Apple on tuonut mallistoonsa viimeisimmät suorittimet. Valmistajan mukaan iPhone 11:n grafiikkasuoritin on aikaisempaa 20 prosenttia nopeampi ja kuluttaa 40 prosenttia vähemmän virtaa. IPhone 11:n akunkestoa on saatu pidennettyä yhdellä tunnilla verrattuna edelliseen XR-malliversioon. Pro-mallissa virtaa piisaa neljä tuntia pidempään kuin iPhone XS-mallissa. IPhone Pro Maxissa tulos paranee vielä yhdellä tunnilla. Tulos on saavutettu paitsi paremmalla energiatehokkuudella, myös isommilla akuilla.

Applelta on odotettu pitkään pikalatauksen mahdollistavaa laturia. Nyt sellainen toimitetaan iPhone 11 Pron mukana. Perusmallin tuotepakkauksesta sellaista ei sen sijaan löydy. Kaikki iPhone 11 -mallit tukevat langatonta latausta.

Applen uutuusmallien ennakkotilaukset käynnistyvät perjantaina 13. syyskuuta ja toimitukset viikkoa myöhemmin. Hinnat ovat seuraavat: iPhone 11 64 Gt 829 euroa, iPhone 11 128 Gt 879 euroa, iPhone 11 256 Gt 999 euroa, iPhone 11 Pro 64 Gt 1 179 euroa, iPhone 11 Pro 256 Gt 1 349 euroa, iPhone 11 Pro 512 Gt 1 579 euroa, iPhone 11 Pro Max 64 Gt 1 279 euroa, iPhone 11 Pro Max 256 Gt 1 449 euroa, iPhone 11 Pro Max 512 Gt 1 679 euroa. 

IPhone 11 tulee saataville kuudessa eri värissä, jotka ovat musta, valkoinen, vihreä, keltainen ja violetti. IPhone 11 Pro -mallien värivaihtoehdot ovat tähtiharmaa, hopea, keskiyön vihreä sekä kulta.

Kuva: Apple

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi