Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Puheenaihe

Thomas Cookin konkurssi ei hetkauta Lapin ohjelmapalveluyrittäjää

Thomas Cookin konkurssi ei aiheuta ainakaan välitöntä paniikkia Lapissa ohjelmapalveluita tarjoavassa yrityksessä.

Thomas Cookin konkurssi on jo ehtinyt aiheuttaa keskustelua siitä, miten se vaikuttaa Lapin matkailuun.

– Kyseinen yritys ei ole Lapissa mitenkään erityisen iso toimija. Esimerkiksi meillä konkurssi ei vaikuta mitenkään, Rovaniemellä toimivan Arctic Lifestylen yrittäjä J-P Mikkola sanoo.

Pienen harkinnan jälkeen Mikkola myöntää, että välillisiä vaikutuksia voi olla.

– Meillä ei ole asiakkuuksia suoraan Thomas Cookin kanssa, mutta toki osa asiakkaista on saattanut tilata lennot kyseiselta yritykseltä.

Mikkolan mukaan hän ei ole vielä ehtinyt vaihtaa ajatuksia päivän uutisesta muiden paikallisten yrittäjien kanssa.

– Toki meillä on brittejä asiakkaina ja heidän määränsä on kasvanut tasaisesti. Kokonaisuutena brittimarkkina ei  ole vielä meille kovin merkittävä. Meille tärkeimmät maat ovat Sveitsi ja Saksa, Mikkola jatkaa.

Britit tulevat joulukuussa

Brittituristien määrä on kasvanut Lapissa viime vuosina merkittävästi. Lapissa matkailevista ulkomaalaisryhmistä brittimatkaajat edustavat suurinta. He viihtyvät Lapissa etenkin jouluaikaan.

Kauppalehden haastatteleman Lapin matkailuelinkeinon liiton (LME) toiminnanjohtaja Nina Forsell arvioi Thomas Cook Groupin konkurssilla olevan vaikutuksia Lapin matkailulle.

– Brittimatkailijat ovat tärkeä ryhmä Lapille etenkin talvisaikaan, ja Thomas Cook oli yksi merkittävä toimija Britanniassa.

– Vaikka Lappiin on paljon kysyntää ja välillä enemmänkin kuin on tarjota, nyt on vielä vaikea arvioida, pystytäänkö näin nopealla aikataululla löytämään uudet toimijat tilalle, Forsell jatkaa lehdelle.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi