Etsi

Emergency banner

Tietoturva

Varo uusinta kalasteluviestiä – tältä sähköpostiviesti näyttää

Sähköposteissa kiertää jälleen kalasteluviestejä, jotka pyrkivät urkkimaan käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Kyseisiä viestejä on lähetetty muun muassa Suomen Yrittäjien sähköpostiosoitteisiin. Kyseessä on uskottavan näköinen viesti, joka houkuttelee salatun sähköpostin varjolla syöttämään käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Viestintävirasto on aikaisemmin varoittanut vastaavista kalasteluviesteistä. Virasto muistuttaa, että mikään virallinen taho ei pyydä käyttäjiltä tunnuksia tai salasanoja.

Kyseisessä sähköpostiviestissä on linkki, jota käyttäjää houkutellaan klikkaamaan. Linkki ohjaa yleensä sivustolle, jossa uhria pyydetään syöttämään sähköpostitilinsä tunnukset, jotta viestin saa auki. 

Viestintäviraston mukaan kyseisiä sähköposteja lähetetään yleensä tutuista organisaatioista, joiden kanssa uhri on normaalisti tekemisissä. Myös otsikossa näkyvä aihe saattaa olla tuttu, kuten lasku. Viraston mukaan viesteissä käytetty suomen kieli on yleensä hyvää eikä se välttämättä paljasta, että kyseessä on huijaus.

Itse linkin avaaminen ei ole vaarallista, mutta linkissä pyydetään sähköpostin käyttäjätunnusta ja salasanaa viestin lukemiseksi. Tunnusten antaminen mahdollistaa huijauksen.

Haluatko lisää vinkkejä, miten suojaudut huijauksilta? Lataa maksuton opas täältä.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi