2.10.2019 klo 06:28
Uutinen

Kuuntele konkreettiset ratkaisut hyvinvoinnin lisäämiseen: Pieni päätös joka ilta voi riittää

Yli 35 vuoden ajan valmentajana toiminut nykyinen yrittäjä, ex-urheilija Mika Järvinen kertoo uusimmassa Yrittäjän Podcast -jaksossa, miten jokainen yrittäjä voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.

Valmentaja ja yrittäjä Mika Järvinen antaa Yrittäjän Podcastissa konkreettisia vinkkejä hyvinvoinnin parantamiseen.

Järvinen on omassa elämässään huomannut, että aikaisempi nukkumaan meno on lisännyt jaksamista. Hänen mukaansa kyse on monesti siitä, että nukkumaan on mentävä yksinkertaisesti aikaisemmin kuin mihin on tottunut.

– Jaksan paitsi lasten kanssa paremmin, mutta olen myös virkeämpi työpäivän aikana. Kun mittariin on tullut kilometrejä, on järkevää käyttää hyödyksi kaikki lepo, mitä on saatavilla.

Jokailtainen työskentely ja asioiden vatvominen ei Järvisen mukaan edesauta yrittäjän menestymistä.

– Yksinyrittäjällä on töitä yleensä niin paljon, että niitä ei ehdi tekemään. Kuinka moni ehtii ne tekemään yhdessä illassa, jos ei muutenkaan? Pitää yksinkertaisesti asettaa itselleen rajat esimerkiksi niin, että iltakuuden jälkeen en enää tee töitä ennen seuraavaa aamua. Illan aikana ei mitenkään saa kaikkia tekemättömiä töitä tehtyä. Ne eivät ratkea yhdessä illassa.

– Kun tekee itselleen prioriteettilistaa, aamulla alkaa tehdä helpommin niitä asioita, jotka ovat oleellisia oman työn kannalta. Kun ottaa hieman etäisyyttä asioihin, se voi joskus avata kokonaiskuvaa ja helpottaa ymmärtämään, ikä itse asiassa on oleellista, Järvinen jatkaa.

Avainsana hyvinvoinnin lisäämiseen on useimmiten stressin vähentäminen.

– Stressiä on aina. Positiivinenkin stressi aiheuttaa aivoissa väsymystä. Ensimmäinen asia, mitä pitäisi miettiä on, että voinko vaikuttaa kyseiseen stressin aiheuttajaan vai olisiko parempi sopeutua tilanteeseen. Useimmiten stressin aiheuttajat ovat merkitykseltään vähäisiä.

Kuuntele lisää vinkkejä Yrittäjän Podcastin uusimmasta jaksosta!

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi