2.10.2019 klo 11:54
Uutinen

Yksinyrittäjä Tiia Sucksdorff saa voimaa löytöeläimistä

Yksinyrittäjä Tiia Sucksdorff rakennuttaa työkseen pelikenttiä ja pitää vapaa-ajallaan huolta löytöeläimistä.

Tiia Sucksdorff on rakennuttanut Turkuun neljä Padel-kenttää. Kyseessä on yksi maailman nopeimmin harrastajamääräänsä kasvattava mailapeli, joka on levinnyt Suomessa pääasiassa isoihin kaupunkeihin.

Sucksdorffia johdattaa työssään etupäässä intuitio. Sen lisäksi hän saa inspiraatiota ja voimaa löytöeläinten hoitamisesta. Tällä hetkellä Sucksdorffilla on niitä kaksi.

– Tiikeri-niminen kissa löytyi mökin kesäkeittiön laatoituksen alta pentuna pari vuotta sitten. Halla-koirani otin kodittomien suomalaisten koirien Facebook-ryhmästä.

Rakkaus löytöeläimiin alkoi vuonna 2005 kun Sucksdorff vietti aikaa Thaimaassa Koh Samuin saarella.

– Törmäsin rannalla pieneen koiranpentuun, joka toi minulle kepin käteen. Sitä sitten heittelin koiralle seuraavat kolme viikkoa. Koira oli koditon, laiha ja täynnä punkkeja. En kertakaikkiaan voinut jättää sitä yksin rannalle.

Sucksdorff toimitti koiran saksalaisen naisen ylläpitämään paikalliseen eläinten karanteenitaloon, jossa se vietti yli neljä kuukautta.

– Sieltä koira lennätettiin Bangkokiin ja edelleen Helsinkiin. Kun näin koiran ensimmäistä kertaa neljän ja puolen kuukauden eron jälkeen, se muisti minut. Kun menin koirahäkin viereen, koira juoksi kiinni häkin oveen, ulisi ja vinkui.

Samuin nimekseen saanut koira eli Tiian kanssa yli 10 vuotta.

– Koira on yhä elossa ja on nyt 14-vuotias. Nykyään se asuu onnellisesti erään ystäväni luona ja saa viettää siellä rauhallisia eläkepäiviä.

Kotieläimissä Sucksdorffia viehättää niiden lojaalius.

– Ne elävät iloisen, lyhyen elämän eivätkä haaskaa aikaa mököttämiseen. Kissani ja koirani ovat aina iloisia kun tulen kotiin

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen(at)yrittajat.fi

Juttu on huomenna ilmestyvässä Yrittäjä-lehdessä