Etsi

Emergency banner

Innovaatiot

Parhaat suomalaiset mobiilipalvelut palkittiin – Mukana Oura, Whim ja Wilma

Laadukas palveluntuotanto ja rohkeus kehittää palveluita suoraan kansainvälisille markkinoille ovat tärkeitä yhteiskunnan menestyksen ja kilpailukyvyn kannalta, sanoo Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

Parhaat suomalaiset mobiilipalvelut on valittu Best Mobile Service -kilpailussa, jonka järjesti tänä vuonna Digitaalisten palveluiden tuottajien yhteistyöjärjestö Digital Forum Finland ry, ITS Finland sekä Liikenne- ja viestintäministeriö ja Työ- ja elinkeinoministeriö yhdessä Suomen EU 2019 -puheenjohtajuuskauden kanssa.

Palkinnot jaettiin tiistaina Digital Transport Dayssa Helsingissä.

Kilpailussa oli kuusi kategoriaa, jotka ovat älykkään liikenteen ja kuljetuksen palvelu, kestävää kehitystä tukeva kiertotalouspalvelu, tekoälyä hyödyntävä palvelu, teollisen internetin palvelu, ajanvietepalvelu ja hyötypalvelu.

Tuomariston jäsenet olivat teknologia-alan asiantuntijoita koostuvan tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

– Laadukas asiakaslähtöinen palvelutuotanto sekä rohkeus kehittää palveluita suoraan myös kansainvälisille markkinoille ovat keskeisiä tekijöitä yhteiskuntamme menestyksen ja kilpailukyvyn kannalta. Tämä kilpailu on mainio tapa nostaa esiin hienoja palveluita ja niiden tekijöitä, Marin toteaa.

Liikenteeseen ja liikkumiseen liittyvät palvelut nousivat kilpailussa esiin. Parhaana älykkään liikenteen ja kuljetuksen palveluna palkittiin Autoilija-sovelluksen sisältämä mobiiliajokortti. Eri liikennemuotoja kuukausitilaukseksi yhdistävä Whim palkittiin parhaana kestävää kehitystä tukevana palveluna. Parhaana teollisen internetin ratkaisuna palkittiin Telian Connected Vehicle -palvelu, joka auttaa yritystoimijoita säästämään polttoaineen kulutuksessa.

Oura-älysormus palkittiin ja siihen liittyvä sovellus parhaana tekoälyä hyödyntävänä palveluna.

Liikkumaan aktivoiva sijaintipohjainen Moomin Move -peli palkittiin vuoden parhaaksi ajanvietepalveluksi, ja parhaasi hyötypalveluksi Wilma, joka mahdollistaa viestinnän koulun ja koululaisten perheiden välillä. 

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi