Etsi

Emergency banner

Puheenaihe

George Clooney hurmaa huomenna Helsingissä – puheenvuoron aiheena tarinankerronta

Helsingissä on tänään ja huomenna käynnissä Nordic Business Forum -liiketalousseminaari. Puhujina kaksipäiväsessä seminaarissa on nimekkäitä kotimaisia ja kansainvälisiä nimiä.

Viime vuonna tapahtuman vetonaulana oli presidentti Barack Obama. Tänä vuonna lauteille nousevat muun muassa Applen perustajaosakas Steve Wozniack keskiviikkona, teknologia-alan mediapersoona Randi Zuckerberg ja näyttelijänä parhaiten tunnettu George Clooney.

Clooneyn puheenvuoron otsikko on A Conversation on storytelling, branding and legacy, eli keskustelua tarinankerronnasta, brändäämisestä ja perinnöstä, jonka jättää jälkeensä.

Ansioistaan näyttelijänä Clooney tunnetaan parhaiten, mutta hän on lisäksi käsikirjoittanut, ohjannut ja tuottanut elokuvia muun muassa tuotantoyhtiönsä Smokehouse Picturesin kautta.

Clooney on myös aktiivinen sanavapauslain puolustaja ja humanitaarisen työn tukija. Erityisesti sodan runteleman Sudanin asiat ovat häntä lähellä. Hän on isännöinyt myös televisioituja hyväntekeväisyysohjelmia.

Clooney ja hänen vaimonsa, ihmisoikeusjuristi Amal Clooney, ovat perustaneet myös Clooney Foundation for Justice -säätiön. 

Helsingissä Clooney puhuu myös siitä, miten hän on siirtynyt viihdeteollisuudesta liiketoiminnan maailmaan.

 

Keskiviikkoiltana esiintyvä Steve Wozniak on paitsi Applen perustajaosakas, myös tietotekniikkakoulutuksen ja luovuuden oppimisen tukija.

Hän on perustanut Electronic Frontier Foundation -säätiön ja on ollut tukemassa Tekniikan museota, Piilaakson Silicon Valley Ballet -ryhmän perustamista ja lapsille suunnattua Children’s Discovery Museumia.  

Wozniakin puheenvuorossa hän käsittelee oppimaansa luovuudesta, innovaatioista ja teknologiasta sekä miten hän on käsitellyt kasvua näiden teemojen kautta.

 

Torstaina Nordic Business Forumissa puhuu myös Randi Zuckerberg. Tuttu sukunimi ei ole sattumaa, sillä hän on Facebookin perustajan, Mark Zuckerbergin sisko.

Zuckerbergin luonnehdinta kattaa yrittäjän, sijoittajan, kirjailijan ja teknologia-alan mediapersoonan tittelit.

Hänen Zuckerberg Media -yrityksensä tavoite on nostaa fiksuja, teknologiaorientoituneita ja yrittäjähenkisiä tyttöjä ja naisia esiin mediassa ja pop-kulttuurissa.

Puheenvuorossaan Zuckerberg käy läpi viimeisimmät trendit teknologian, yrittäjyyden ja liiketoiminnan saralla. Hän muistuttaa, että kaikki mahdollisuudet sisältävät haasteita ja auttaa näiden haasteiden ratkomisessa.

 

Nordic Business Forumin mukaan tapahtumaan on ilmoittautunut yli 7 000 osallistujaa ja yli 20 000 live stream -lähetysten katsojaa.

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: John Bauld Creative Commons