Etsi

Digi

Kokeilussa OnePlus 7T: Latausnopeus ja näyttö vakuuttavat

OnePlus 7T on malliston tähän mennessä paras älypuhelin.

OnePlus-puhelimilla on ensimmäisistä versioista lähtien ollu hyvä kysyntä Suomessa. Alun perin innovatiivisestä ja edullisesta, vain kutsuperusteisesti tilattavissa olleesta laitteesta on tullut kilpailija Samsungin ja Applen huippumalleille. Samalla hinta on hivuttautunut ylöspäin.

Uusin tulokas OnePlus-mallistoon on 609 euron hintainen 7T, jonka parhaat puolet ovat nopeassa pikalatauksessa ja näytössä, joka tukee nyt 90 hertsin virkistystaajuutta. Suurempi virkistystaajuus tarkoittaa näytön nopeampaa päivitysnopeutta, mikä puolestaan lisää näytön katselumukavuutta. Puhelimen 6,55-tuumainen amoled-näyttö on erittäin tarkka ja kirkas eli käyttö onnistuu kiitettävästi myös ulkona auringonvalossa.

OnePlus 7T:n sormenjälkilukija on sijoitettu nykytrendin mukaisesti näytön alle. Sijoituspaikka voisi olla hieman korkeammalla, sillä nyt sormi hakeutuu turhan usein väärään kohtaan.

Kamera ei yllä parhaiden tasolle

Kameravalikoimassa OnePlus 7T ei kalpene kalliimmille kilpailijoilleen. Laitteessa on 48 megapikselin pääkamera ja lisäksi ultralaajakulmakamera, jota ei ollut keväällä julkaistussa OnePlus 7 -mallissa. Kolmas kamera tarjoaa 12 megapikselin telelinssin kaksinkertaisella optisella zoomilla. Etukameran kennossa on 16 megapikseliä.

Kuvanlaatua arvioivat julkaisut ovat antaneet moitteita kameroiden väritoistosta, joka ei ole aivan parhaiden kilpailijoiden tasoa. Toisaalta on huomioitava, että puhelimen hinta on Applen ja Samsungin huippuluureja edullisempi.

OnePlus on viime vuosina loistanut pikalatauksella, jonka enimmäisteho on edelleen 30 watissa. Markkinoiden nopeimmat pikalaturit ovat tätä tehokkaampia, mutta peruskäyttäjälle OnePlus latautuu enemmän kuin riittävän nopeasti. Uusin Warp Charge 30T -laturi on hieman aikaisempia versioita nopeampi ja sen avulla 7T:n aikaisempia malliversioita suurempi akku latautuu varsin vikkelästi, tyhjästä täyteen noin tunnissa.

Ulkoisesti uutuus on näyttävä ja miellyttänee ainakin mattapinnan ystäviä. Tarjolla on sininen ja harmaa mattaväri. Matan suurin etu käytössä on se, että sormenjäljet eivät näy siinä samalla tavoin kuin kiiltäväpintaisissa laitteissa.

OnePlus 7T tulee myyntiin Suomessa Android 10 -käyttöjärjestelmäversiolla. Saatavilla on yksi muistivaihtoehto, jossa RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua. Muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi