Etsi

Emergency banner

Puheenaihe

Monitaituri Carla Harris johtajille: “Monimuotoisuus ei synny itsestään”

Tarjonnasta ei ole pulaa, kun yritys etsii tiimeihinsä erilaisia ihmisiä, Carla Harris muistuttaa.

Nordic Business Forum – seminaarissa Helsingissä esiintyi torstaina aamupäivällä karismaattinen ja hengästyttävän ansioitunut puhuja Carla Harris.

Harris on investointipankkiiri, kirjailija ja gospel-laulaja, joka levyttää neljättä levyään. Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama on myös nimittänyt hänet johtamaan naisten kansallisen liiketoimintaneuvoston hallitusta. Lista on pitkä.

Puheenvuoron otsikko oli Strategize to Win. Harrisilla oli yritysten johtajille muutama vinkki siihen, miten menestymistä voi optimoida.

Harris peräänkuuluttaa selkeyttä, luottamusta ja aitoutta.

– Pidin laulajaminäni visusti piilossa, koska halusin olla uskottava pankkimaailmassa. Kerran minut esiteltiin myös laulajana asiakkaalle. Pyörittelin silmiäni, mutta asiakas innostui ja pyysi vinkkejä, miten tytär voisi yhdistä kiinnostuksensa taideaineisiin ja akateemiseen työhön. Puhuimme vartin ennen varsinaista pichaustani, ja voin kertoa, että asiakas kuunteli minua aivan eri korvalla keskustelumme jälkeen, Harris kertoo.

Harris muistuttaa tärkeistä asioista yritykselle, joka tavoittelee menestystä ja innovaatioita. Yksi niistä on tarkoituksenmukainen monimuotoisuuden tavoittelu.

– Monimuotoisuus ei synny itsestään. Olen ollut tilanteessa, jossa minulla oli tiimi, jonka jäsenet olivat kaikki eritaustaisia naisia. Tajusin, että minulta puuttuu tiimistä mies. Sen mukana puuttuu näkökulma, ääni, verkostot ja kokemus. Pidin tärkeänä, että seuraava rekrytoitava olisi mies, todella hyvä mies. Diversiteetti täytyy luoda tarkoituksella. Se ei synny itsestään. Tarjonta ei myöskään lopu kesken, Harris painottaa ja saa yleisön nauramaan.

Kaikkien ääni kuuluviin

Johtajilta Harris peräänkuuluttaa myös osallistamista, jotta kaikkien ääni tulee kuulluksi, eikä kukaan koe tulleensa syrjityksi.

Johtajan täytyy käyttää myös omaa ääntään ja olla rohkea.

Harris painottaa monien muiden tapaan, että epäonnistumista ei pidä pelätä. Hän muistuttaa myös, että kaikki hänen esittämänsä asiat vaativat rohkeutta.

– Johtajan täytyy puhua asioista niiden oikeilla nimillä, vaikka se olisi poliittisesti kuinka epäkorrektia tahansa. Ihmiset puhuvat heitä vaivaavista aiheista joka tapauksessa, Harris sanoo.

 

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi