Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Puheenaihe

KL: EU:n Brexit-neuvottelija haluaa sopimuksen valmiiksi tänään: ”On aika muuttaa hyvät aikomukset lakitekstiksi”

Boris Johnsson on kertonut makaavansa mielummin kuolleena katuojassa kuin hakevansa lisäaikaa. Jos sopimus ei synny tällä viikolla, EU:n Brexit-neuvottelija suosittelee lisäajan hakemista.

Brexit-sopimus on yhä vaikeampi, mutta se on mahdollista saada aikaan tällä viikolla. Näin viestitti toimittajille EU:n Brexit-neuvottelija Michel Barnier tänään Eurooppaministereiden kokouksessa Luxemburgissa, kertoo Kauppalehti.

Vielä brittiosapuolten ehdotukset eivät kuitenkaan kelpaa. Sopimus halutaan saada neuvoteltua tiistain aikana, jotta Barnier voi viedä sen eteenpäin torstaina alkavaan huippukokoukseen. Jos sopimusta ei saada valmiiksi, Barnier tulee suosittelemaan neuvotteluiden jatkamista yli huippukokouksen. 

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnsson on kuitenkin ilmoittanut, että hän ei aio lisäaikaa hakea. Syyskuun alussa Johnsson sanoi vielä makaavansa mielummin kuolleena katuojassa, kuin pyytäisi lisäaikaa.

Siinä tapauksessa Iso-Britannia lähtisi Euroopan Unioinista ilman minkäänlaista sopimusta. Torstaina alkavassa huippukokouksessa on viimeinen mahdollisuus hakea lisäaikaa. 

Lue lisää Brexitin vaikutuksista yrittäjän elämään.

Brexit vaikuttaa myös verotukseen

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi