Etsi

Digi

Samsungin taittuvanäyttöinen puhelin tuli myyntiin – kokeilimme Yrittäjäpäivillä

Samsung Galaxy Fold tuli myyntiin Suomessa tänään.

Samsung Galaxy Foldin piti alun perin tulla myyntiin huhtikuun lopussa Yhdysvalloissa ja hieman myöhemmin toukokuussa. Suunnitelmat kariutuivat, kun laitteessa havaittiin käytön aikaisia rikkoutumisia.

Nyt laitteen heikkoudet on korjattu ja Foldin myynti on alkanut muun muassa Suomessa. Taittuvanäyttöisen puhelimen saa itselleen 2100 eurolla. Hintaan sisältyvät langattomat Galaxy Buds -kuulokkeet, suojakuoret ja 12 kuukauden lisäturva.

Tutustuimme uutuuslaitteeseen parhaillaan Lahdessa käynnissä olevilla Yrittäjäpäivillä, jossa se on kokeiltavana Elisan osastolla.

Samsung on tehnyt muutoksia laitetta suojaavaan pintakerrokseen, joka ylettyy nyt näytönreunusten alle. Aikaisemmin osa testikäyttäjistä kuvitteli, että kalvo poistetaan puhelimen käyttöönoton yhteydessä. Samalla valmistaja on vahvistanut Foldin ylä- ja alapäätyjä suojaavilla osilla.

Yrittäjäsanomien haastattelema Samsungin tuotekouluttaja Antti Tuurala painottaa oheisella videolla, ettei Foldia ole luokiteltu kestämään kosteutta eikä sen näyttö välttämättä kestä esimerkiksi terävän kynnen painallusta.

Suljettuna Galaxy Fold on tarkoitettu ennen kaikkea ilmoitusten tarkastelemiseen ja viestien kirjoittamiseen. Avattuna näyttö kasvaa 7,3-tuumaiseksi ja näytölle voi avata useita samanaikaisia ikkunoita. Kannen avaus siirtää pienemmällä näytöllä käytetyn sovelluksen automaattisesti suuremmalle näytölle. Laitteen pääkameran kennossa on 12 megapikseliä.

Foldiin on integroitu kuusi kameraa. Niiden ansiosta kamera on käytettävissä kaikissa asennoissa. Sormenjälkilukija on sijoitettu Foldin oikeaan kylkeen.

Teksti, video ja kuvat: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi