Etsi

Kansainvälistyminen

Suomalainen yritys voitti miljoonan dollarin startup-kisan – Itseajavien ajoneuvojen ohjelmistoa kehittävä Sensible 4 kansainvälistyy vauhdilla

Voitto Dubaissa avaa oven suomalaisfirmalle Arabiemiraattien kasvaville markkinoille.

Suomalainen robotiikka- ja ohjelmistoyritys Sensible 4 on voittanut maineikkaan Dubai World Self-Driving Transport Challenge kisan – startup kategoriassa. Palkintosumma on suurimpia yrityskilpailuissa jaettavia rahapalkintoja maailmassa, miljoona dollaria, eli noin 900 000 euroa.

Kilpailussa kilpailevat eri autonvalmistajat ja robotiikkayhtiöt ympäri maailmaa. Voittaja julistettiin 15. lokakuuta, Dubai World Congress for World Self-Driving Transport järjestetyssä finaalissa toiseksi tuli taiwanilaisyhtiö.

Palkinnon tarkoitus on vauhdittaa kehitystä tukemaan Arabiemiraattien uutta strategiaa jossa tavoitteena on muuttaa 25 prosenttia kaikesta maan liikenteestä itseajavaksi vuoteen 2030 mennessä.

Voitto Dubaissa avaa oven suomalaisfirmalle Arabiemiraattien kasvaville markkinoille.

– Palkinto osoittaa että Suomessa on maailmanluokan teknologiaa myös itseajaviin autoihin. Uskomme että tämä voitto tulee huomattavasti vauhdittamaan kansainvälistä kasvuamme, Sensible 4:n operatiivinen johtaja Tommi Rimpiläinen sanoo.

Sensible 4 toimittaa itseajaviin autoihin niin sanottua full-stack kokonaisratkaisua, joka mahdollistaa ajoneuvojen täyden automatisoinnin käyttämällä pelkästään yhtiön omaa ohjelmistoa. Yhtiö on kehittänyt ja testannut teknologiaansa Suomen vaihtelevissa keleissä, minkä vuoksi Sensible 4:n itseajavat autot toimivat myös talvioloissa.

Suomen ja Dubain olosuhteita yhdistää ajoneuvon ympärillä ilmassa leijuvat partikkelit, jotka estävät itseajavan auton sensorien havainnointia. Suomessa on yleensä kyse lumesta, vesisateesta tai rännästä kun taas Dubaissa sankka sumu ja ajoittaiset hiekkamyrskyt voivat aiheuttaa samantyyppisiä ongelmia.

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi