Etsi

Yrittäjyys

Pohjoismaiset nuoret yrittäjät tapaavat jälleen – Teemu Myöhänen löysi viime vuoden tapahtumasta kirjanpitäjän ja yhteistyökumppanin

Kuopiolaisen videotuotantoja ja valokuvauspalveluita myyvä Teemu Myöhäsen yrittäjäura sai lentävän lähdön Yrittäjien järjestämästä Young Entrepreneur Nordic Meetup -tapahtumasta. Tämän vuoden tapahtumassa on mukana jo lähes 30 yrittäjää.

Video- ja valokuvauspalveluita tarjoava Teemu Myöhänen perusti oman yrityksensä viime vuoden huhtikuussa. Inspiraatiota yritykseen nyt 24-vuotias Myöhänen sai Young Entrepreneur Nordic Meetup -tapaamisesta, jossa 15 suomalaista ja 15 ruotsalaista nuorta yrittäjää kokoontuvat 30 tunnin bootcamp-leirille kehittelemään yritysideoitaan. Viime vuonna YENM-tapahtuma järjestettiin Ruotsissa, tänä vuonna Suomessa. 

Lue lisää tapahtumasta täältä

– Tapahtumasta löytyi samanhenkisiä ihmisiä ja se inspiroi omaa tekemistäni. Löysin vertaistukea ja yhteistyökuvioita. En ole myöskään matkustellut kovin paljon ulkomailla, joten siinä tuli monta kärpästä yhdellä iskulla, Myöhänen kertoo.

Myöhäsen Karmamedia-yrityksen pääasiallisiin asiakastoimeksiantoihin kuuluvat mainos-, video- ja still-kuvaukset muun muassa tapahtumissa ja markkinointimateriaaleihin. YENM-tapahtumasta hän löysi muun muassa nykyisen kirjanpitäjänsä, tamperelaisen Susanna Kallion, sekä elokuvaohjaaja Jere Koistisen, joka pyysi Myöhästä mukaan elokuvaansa.

– Elokuvan kautta olen saanut lisää kokemusta ja kontakteja. Elokuva on suomalaisamerikkalainen koko pitkä elokuvatuotanto nimeltä Insite, joka kuvataan Los Angelesissa ja Suomessa. Oman yritykseni ensimmäinen elokuva on kalenterissa ensi vuoden lopulla, Myöhänen kertoo.

Ei mikään lomamatka

Myös Myöhäsen isä on yrittäjä, ja tämä suositteli Yrittäjiin liittymistä. Myöhänen on ollut iloisesti yllättynyt runsaasta tapahtumatarjonnasta.

Tämän vuoden YENM-osallistujille hän suosittelee lähtemistä ilman ennakko-odotuksia. Hänkään ei osannut aavistaa, miten yrittäjähaaveet lähtivät lentoon viikonlopun tapahtuman aikana.

– Tapahtuma ei ole lomaa, mutta sain paljon tietoa ja verkostoja, Myöhänen sanoo.

Nyt Myöhäsellä on suunnitteilla on myös lyhytelokuvia sekä sisältöjä Youtubeen kahdeksan hengen porukalla. Osa niistä tehdään omaksi iloksi ja harjoituksen vuoksi sekä portfolion kerryttämiseksi. Lyhytelokuvat kartuttavat kaikkien tekijöiden näyttöjä.

Myöhänen koki nopeasti, että hän pärjää yrittäjänä itsekseen. Nyt suunnitelmissa on palkata pari tuttua tekijää lisää viimeistään ensi kesään mennessä sekä perustaa uusi oma studio Kuopioon.

– Delegointi helpottaa elämää, eikä pala niin helposti loppuun, Myöhänen sanoo.

 

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi